Galéria

4 meglepő tény, amit a bőrgyógyászok szerint muszáj tudnod a retinolról

Forrás:

„A retinolt a bőrgyógyászok a leghatékonyabb kozmetikai fiatalító összetevőnek tartják" - mondja Dr. Craig Kraffert, szakképzett bőrgyógyász.

„Előnyei szigorú vizsgálatokkal tudományosan bizonyítottak, közéjük tartozik a kronológiai öregedéssel járó állapotok, például a ráncok és a finom vonalak javítása. Megváltoztatja az elöregedett hám- és bőrsejtek viselkedését, hogy azok fiatalosabb módon viselkedjenek, miközben megőrzi és javítja a bőr támogató érhálózatát."

Mivel az összetevő képes fokozni a kollagéntermelést, a finom ráncok felpuffadnak és kisimulnak a fiatalos ragyogás érdekében. A feltevés tehát igaz, a retinol valóban csökkentheti a ráncokat!


Forrás:

„Tévesen úgy gondolják, hogy a retinolos termékeket a legjobb akkor használni, amikor már elkezdtek kialakulni a ráncok, pedig ez nem igaz!" - mondja Dr. Kraffert.

„Teljesen helyénvaló, sőt, szükséges, hogy a 20-as éveikben járó emberek is beépítsék a retinolt az anti-aging bőrápolásba!"


Forrás:

„Van néhány mítosz a retinolos termékekkel kapcsolatban, amelyek tévesen elriaszthatják a potenciális használókat... Többek között az az elképzelés, hogy a retinolos termékek idővel elvékonyítják a bőrt is ezek közé a hamis infók közé tartoznak!" - mondja Dr. Kraffert.

„Ez egyszerűen nem igaz; a retinol nemhogy vékonyítja, de meg is vastagíthatja a bőrt!"

Az összetevő ezt úgy éri el, hogy fokozza a természetes kollagéntermelést, ami kevesebb finom vonalat és ráncot, valamint sokkal teltebb bőrt eredményez.


Forrás:

„Egy másik téves elképzelés, hogy a retinolos termékek növelik a bőrrák kockázatát. A retinoid termékek, mint a retinol, köztudottan korrigálják a rák előtti állapotokat, lassítják a meglévő bőrrák növekedését, és csökkentik az új bőrrák kialakulásának kockázatát" – fejti ki a véleményét Dr. Kraffert.