Galéria

A japánok 6 trükkje a hosszabb életért

Forrás: Kis adagok étkezésnél

A japánok szerint a hosszú élet egyik titka az étkezésben keresendő. Ők például azt vallják, hogy sokkal jobb több kisebb adagot enni, ráadásul ezt lassan, mert így kevesebbel is jól laknak. Így sikeresen meg tudják tartani súlyukat, ami egyébként az általános egészség egyik kulcsa.
Forrás: Addig egyél, míg 80%-ban jól nem laksz

Van még más tippjük is az étkezéssel kapcsolatban! Azt vallják ugyanis, hogy sosem szabad túlzásba esni az étkezéssel, és túl gyorsan sem szabad enni. Az agyadhoz ugyanis az étkezés kezdetétől számított 20 perc után jut el a jelzés, miszerint már jól laktál, így könnyen túlesszük magunkat. Ezért mondják a japánok, hogy addig egyél, míg 80%-ban jól nem laksz, mert ha vársz egy kicsit, már nem is leszel éhes!
Forrás: Sok-sok tofu

A japánok nem véletlenül imádják annyira a tofut! Ez ugyanis nem csak vegán, de ráadásul csodás hatással van a bőrre; aminek állapota a fiatalos megjelenés kulcsa. Arról nem is beszélve, hogy felmérések szerint a tofufogyasztás csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyeit, valamint segít a súlyod megtartásában.
Forrás: Sokat sétálnak

A japánok szerint fontos, hogy idősebb korban is aktív életet éljenek, egyik kedvenc sportjuk pedig maga a mozgás! Akár a kutyával mozdulnak ki, akár egy beszélgetéssel egybekötött baráti sétáról van szó, szerintük ez nagyon sokat számít abban, hogy az általános egészségi állapotunk rendben legyen. És milyen igazuk van! EBBEN A CIKKBEN például megírtuk, milyen hatással van rád napi 30 perc séta.
Forrás: Gőzfürdő vagy zuhany

A japánoknál a gőzfürdők jelentősége nem csak abban rejlik, hogy jót tesz mentálisan az egészségüknek. A testükre nézve is számos pozitív hatással bír, pláne, hogy szerintük az esszenciális olajak használata elengedhetetlen. Ez a bőr állapotára van hatással, és segít, hogy sokáig fiatalos, ránctalan maradjon a testük.
Forrás: Teafogyasztás állandó jelleggel

A japánok számára a teázás ősi hagyomány, ami az egészségi állapotukhoz is hozzájárul. Többféle tea is népszerű köreikben, de kiemelendő a matcha vagy a kombucha. Mindkettőre igaz, hogy rengeteg antioxidánst tartalmaz, erősíti az immunrendszert, javítja az emésztést, és több energiával tölt fel, mint egy kávé. Nem véletlen, hogy az utóbbi években sokan váltottak presszó kávéról matcha teára! ITT bővebben is olvashatsz erről!