Galéria

Kutyanyelv: így mondd el a blökinek, hogy szereted

Forrás:

Egy japán tanulmány rámutatott, hogy a kutyák örömükben, - amikor a gazdájuk üdvözli őket, - felhúzzák a szemöldöküket. Egy nagy felbontású kamerával vizsgálták, ahogyan köszöntéskor a kutyusok a bal szemöldöküket mozdítják meg reakcióként. Ezért a szakemberek úgy gondolják, hogy érdemes viszonoznunk a szemöldök felhúzást, hogy kedvenceink méginkább megértsék a szeretetnyelvünket.
Forrás:

Nem csak képletesen, hanem tényleg, fizikailag is. Persze ne úgy, hogy a kutya megsérüljön, vagy sarokba szorítva érezze magát! Csak egy kicsit nehezedj rá a testsúlyoddal, fogd át a testét! Így érezni fogja, hogy bízol benne.
Forrás:

Dr. Brian Hare, a kognitív idegtudományok professzora, és a "The Genius of dogs" című New York Times bestseller szerzője egy interjúban azt nyilatkozta, hogy ha mélyen a kutyánk szemébe nézünk, úgy érzi majd, mintha megöleltük volna.
Forrás:

Az Emory Egyetem neurológusa, valamint a "How dogs love us" című könyv szerzője, Dr. Gregory Berns évtizedekig tanulmányozta MRI segítségével a kutyák agyát. Azt találta, hogy azzal fejezhetjük ki leginkább a kutya felé a szeretetünket, hogyha hagyjuk velünk aludni. A kutyák ugyanis alvás közben a legvédtelenebbek, így ezzel mutatják ki leginkább a belénk vetett bizalmukat.
Forrás:

A már említett Dr. Berns azt is megállapította, hogy bár nekünk néha nehezünkre esik olvasni a kutyánk gondolataiban, az eb viszont remekül teszi ezt mivelünk, ha mindig következetesen mutatjuk ki az érzelmeinket. Tehát hogyha igazán szeretjük a jószágunkat, ő mindig tudni fogja azt a hangunkból, a testbeszédünkből és cselekedeteinkből. Szóval csak az a dolgunk, hogy önmagunkat adjuk, figyeljünk oda rá, és ő máris meghálálja a törődésünket!