Galéria

13 Disney-mese és film, ami szinte teljesen feledésbe merült

Forrás: 2013-ban, olyan nagy nevekkel készült el az Óz, a hatalmas, mint Mila Kunis, James Franco és Rachel Weisz. A film megduplázta bevételben az összeget, amiből elkészítették, mégis, a mozikból való kikerülése után szinte egyáltalán nem lehetett hallani róla. Kár, mert amúgy szórakoztató kis film!
Forrás: A 2000-es évek elején készítette el Disney ezt a rajzfilmet, amit bár sok gyerek megnézett, mára már a legtöbben el is felejtettek.
Forrás:

Ez a 2004-es animációs film sokak figyelmét elkerülte, pedig egyébként 145 millió dolláros bevételt hozott a készítőknek.

A kritikusok véleménye megoszló volt róla, sokan úgy érezték, ez inkább csak gyerekeknek szólt, és nem tartalmazott elég sokoldalú karaktert. Így végül feledésbe merült a rajzfilm.


Forrás:

Emlékszel még a 90-es évek filmjére? Ebben a vígjátékban Liz Hurley, Christopher Lloyd és Jeff Daniels játszottak, a történet pedig egy olyan űrlényről szólt, aki megpróbált a Földön elvegyülni az emberek között, na persze nem olyan egyszerűen. Kifejezetten szórakoztató film volt, ma már mégsem emlékeznek rá sokan!


Forrás: A 2000-es évek elején készült Mackótestvér is tipikusan az a mese, amit muszáj látni! Egy igazán édes, megható történet bontakozik ki a mesében barátságról, elfogadásról és a család fontosságáról.
Forrás:

A mese, ami maga is elfeledésbe került! Pedig egyébként nem csak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is érdekes lehet Atlantisz, az elsüllyedt birodalom rejtélye.


Forrás:

A dzsungel könyvét számtalan alkalommal dolgozták már fel, de fogadjunk, hogy nem emlékszel az 1994-es verzióra! Pedig ez volt az első alkalom, hogy a történetet élőszereplős verzióban készítették el, ráadásul szinte mindvégig valódi állatokkal dolgoztak a színészek!


Forrás: Nem mai mese, hiszen a 80-as évek végén készült, de az Olivér és társai még mindig igazán szórakoztató kis történet! Kár, hogy szinte teljesen feledésbe merült.
Forrás: Esmeralda története egyelőre még nem forog élőszereplős verzióban, pedig anno a rajzfilm sokak nagy kedvence volt. Viszont egyes infók szerint a Disney-stúdió már feltette a listára, így könnyen lehet, hogy ez visszahozza népszerűségét!
Forrás: Robin Hood történetét számos verzióban készítették már el, de a 70-es évek Disney változata az egyik legjobb! Azonban ezt a mesét sem sok fiatal ismeri már!
Forrás: Hasonló a helyzet A fekete üst című rajzfilmmel, ami a 80-as években készült, és a Disney vállalat legnagyobb bukása volt. Óriási negatív kritika érte, sokan ijesztőnek találták, ráadásul a cselekményt is unalmasnak találták. Hamar el is felejtette a nézőközönség. Pedig egyszer azért érdemes megnézni!
Forrás: Ez a 2007-es mese hiába rendelkezik színes karakterekkel és fordulatokkal, mégsem került igazán sosem reflektorfénybe. Pedig általánosságban véve pozitív értékeléseket kapott a kritikusoktól is.
Forrás: Te emlékszel még a 2000-es években készült Dínó című Disney-mesére? Valószínűleg aligha! Pedig ez a rajzfilm óriási bevételt hozott a stúdiónak, elsősorban különleges animációja miatt (a sztorit sok kritikus illette negatívan). Ha még nem láttad, épp itt az ideje!