Galéria

A világ legegészségesebb kutyafajtái

Forrás:

A barátságos, kedves kutyafajta 10-15 évig is él, és imád a családja és más kutyák társaságában lenni. Nem beteges kutyafajta, de ritkán előfordulhat, hogy Musladin-Leuke-szindrómával születik, ami több szerve működésére is hatással van. Egyébként erősen működik benne a vadászösztön, így érdemes kiképezni, hogy nagyon hallgasson a gazdájára és ne kóboroljon el.


Forrás:

A világ egyik legkisebb kutyafajtája, ami akár 20 évig is él. Törékenynek tűnik, valójában harcias és képes nagyobb méretű kutyákat is megtámadni. Fontos odafigyelni arra, mennyit eszik és eleget mozog-e, ugyanis egy kis túlsúly is képes a kis lábát megterhelni. Leginkább a szívét és szemét érdemes rendszeresen megvizsgáltatni.


Forrás:

Energikus és okos, 12-15 évig él, kevesebb mint 2,5%-ánál alakul ki szembetegség, így ezt érdemes időről-időre ellenőriztetni. Eredetileg vadászkutya volt, most viszont gyakran szerepel kiállításokon. Gyorsan tanul, bundája sem igényel különösen sok foglalkozást, és más háziállatokkal is jól kijön.


Forrás:

14-16 évig is elél ez az okos, odaadó és magabiztos kutyafajta, aki ritkább esetben csípő- és könyökdiszpláziára hajlamos. Rendkívül nagy mozgásigénnyel rendelkezik, kitartó és bátor védelmező. Játékos és kíváncsi fajta, de jól tanítható.


Forrás:

Afrikából származó kis termetű vadászkutya, aki 13-17 évig él. Vesebetegségre hajlamos, de gyógyítható, ha korán felismerik. Különlegessége vagy sajátossága, hogy nem tud ugatni, így társasházban tartva biztosan nem fogja zavarni a szomszédokat. Intelligens és tanítható, az idegenekkel óvatos.


Forrás:

Sportos, intelligens fajta, aki 12-15 évig él. Imád a természetben új helyeket felfedezni, ráadásul nagyon ügyesen sajátít el különböző trükköket, mert könnyen tanul. Ez a kutya nagyon társaságkedvelő és a gyerekeket is szereti, ha már egész fiatalon hozzájuk szokott. Nem elég neki napi három kis séta, sokkal többre vágyik, hogy úgy érezze, lefoglalják az energiáit. Szembetegségre, szürkehályogra hajlamos.


Forrás:

Sportos kutyafajta, akinek nagyjából 11-13 év a várható élettartama, Amerikában vadászatra tenyésztették ki. A füle rendszeres tisztítást igényel, mert hajlamos a fertőzésekre. Ráadásul rendszeres mozgásra is szüksége van, mert csak így képes megőrizni fittségét. Nagyon jól képezhető, szinte azonnal hallgat a gazdijára.


Forrás:

Élénk, védelmező kutyafajta, aki átlagosan 13-15 évig él. Három különböző méretben létezik, a szőre rendszeres vágást és fésülést igényel. Egészséges, ám az ajánlások szerint 2 éves kora körül érdemes megvizsgáltatni a szemét és a csípőjét, hogy minden rendben legyen a továbbiakban. Kicsit nehezebben tanítható, speciális módszereket igényel.