1
/
5
forrás: Getty Images
Gombás-babos hajdina
Hozzávalók:
25 dkg hajdina
40 dkg vesebab
50 dkg barna csiperke gomba
1 nagy vöröshagyma
2 csipet só
1 csipet őrölt fekete bors
kis csokor petrezselyemzöld
2 ek olívaolaj
ízlés szerint borsikafű és oregánó
Elkészítés:
A hajdinát kiválogatjuk és átmossuk. Ezután kevés olajon lepirítjuk egy serpenyőben, majd felöntjük 4 dl vízzel és addig főzzük fedő alatt, amíg puha nem lesz. Eközben apró kockákra vágjuk a megtisztított vöröshagymát és kevés olajon egy másik edényben üvegesre pároljuk. A megtisztított gombákat felaprítjuk és a megpárolt hagymához adjuk. Öntsük le a babról a levét és az is mehet a gomba után, így pirítjuk tovább pár percig. Ha szárazbabot használunk, mindenképp áztassuk be előző este! Szűrjük le a kész hajdinát és mehet a gombás-babos keverékünkhöz a fűszerekkel együtt. Főzd még pár percig, locsold meg olívaolajjal és kész is.
Hozzávalók:
25 dkg hajdina
40 dkg vesebab
50 dkg barna csiperke gomba
1 nagy vöröshagyma
2 csipet só
1 csipet őrölt fekete bors
kis csokor petrezselyemzöld
2 ek olívaolaj
ízlés szerint borsikafű és oregánó
Elkészítés:
A hajdinát kiválogatjuk és átmossuk. Ezután kevés olajon lepirítjuk egy serpenyőben, majd felöntjük 4 dl vízzel és addig főzzük fedő alatt, amíg puha nem lesz. Eközben apró kockákra vágjuk a megtisztított vöröshagymát és kevés olajon egy másik edényben üvegesre pároljuk. A megtisztított gombákat felaprítjuk és a megpárolt hagymához adjuk. Öntsük le a babról a levét és az is mehet a gomba után, így pirítjuk tovább pár percig. Ha szárazbabot használunk, mindenképp áztassuk be előző este! Szűrjük le a kész hajdinát és mehet a gombás-babos keverékünkhöz a fűszerekkel együtt. Főzd még pár percig, locsold meg olívaolajjal és kész is.
Sztárok
2024. április 25.
Egészség
2024. április 25.
Életmód
2024. április 24.
Miért könnyezünk a hagymától? 6 tuti tipp, hogy ne folyjon a könnyed aprítása közben!
A hagyma az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. Legyen az apróra vágott, pirított vagy rántott hagyma, a rántottától kezdve a levesig mindenhez használjuk. De szeletelésük és felkockázásuk gyakran könnyeket és orrfolyást okoz, még akkor is, ha a legtöbb szakács egyetért abban, hogy a végeredményért megéri.
Életmód
2024. április 23.
Egészség
2024. április 23.
A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van
Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.
Green Stiletto
2024. április 23.