Galéria

Még 4 dolog, ami meghosszabbítja az életed

Forrás:

Az utóbbi évek egyik legnagyobb mozgalmává nőtte ki magát a testpozitív szemlélet, ami kimondja, hogy nem a kilók számítanak, hanem az, hogy jól érezd magad a bőrödben. Ez pedig teljesen így is van, és bár a kutatás szerint az ideális BMI index 18,5 és 24,9 közé esik, a kutatók megegyeznek abban, hogy ha valaki odafigyel az egészségére és egészséges szokásokat iktat be az életébe, kevésbé számít a testsúly. „Azok az emberek, akik nagyobb testsúllyal rendelkeznek, de változtatnak a viselkedésükön az egészségük javára, ugyanolyan pozitív eredményeket érnek el, még akkor is, ha a súlyuk változatlan marad” – mondja Alissa Rumsey étkezési tanácsadó a Well and Good magazinnak.


Forrás:

A kutatás szerint, ha nem mozogsz heti nagyjából 3,5 órán keresztül, akkor rövidíted az élettartamodat. A sport pozitív hatással van az érrendszerre, a vérnyomásra, a vércukorszintre és a csontok egészségére is. A szív egészségét a statikus és dinamikus tevékenységek kombinációjával lehet leginkább megőrizni, mint a súlyemelés és a futás gyakorlása.


Forrás:

Amerikában évente több embert öl meg a dohányzás, mint az illegális kábítószer, az alkohol, az autóbalesetek, a HIV-fertőzés és a fegyverek együttvéve. Ez pedig azért van, mert a dohányzás minden szervet károsít, ezzel pedig lerövidíti az élettartamot...


Forrás:

Ennek legegyszerűbb módja, ha tápanyagban gazdag ételeket fogyasztasz és ügyelsz arra, hogy minden nap egyél gyümölcsöt és zöldséget. Persze ezek már rég nem rendelkeznek annyi vitaminnal, amennyire az embernek szüksége lenne, így táplálékkiegészítőkre is szükséged lehet, ami viszont nem helyettesíti az egészséges étkezést. Kutatók szerint a legfontosabb, hogy ne korlátozd magad, ha étkezésről van szó, mert boldogtalanná tehet, és ezzel a kék zóna lakói is egyetértenek. Szerintük ugyanis fontos hallgatni a test jelzéseire, és ha az megkíván valamilyen ételt, azt meg is kell adni neki.