Galéria

7 kutyafajta, ami jól érzi magát egy lakásban is

Forrás: Tökéletes választás lehet akár egy apró albérletbe is, ugyanis ennek a kutyának egyáltalán nincs nagy mozgásigénye. Emellett nem is nőnek túl nagyra, mindössze 25-32 centiméter magasak és 3-5 kilogrammosak lesznek. Alapjában véve csendes fajta, így még a szomszédokat sem fogja zavarni, amellett, hogy barátságos és nagyon kötődik a gazdijához.
Forrás: A listán szereplő legnagyobb méretű kutyafajta, ami akár a 71 cm-es magasságot is elérheti, ám ettől függetlenül teljesen jól érzi magát egy kis lakásban is. Nagyon nyugodt és kiegyensúlyozott fajtáról van ugyanis szó, ráadásul a családjához is nagyon kötődik. Imád futni, ha a szabadban van, még sincs annyi mozgásra szüksége, mint azt sokan gondolják.
Forrás: Ide tartozik a wolfspitz, a nagyspitz, a középspitz, a kisspitz és a törpespitz is, és legyen szó bármelyik fajtáról, mind gyönyörű szőrzetével és kedves jellemével hódít. Könnyen tanulnak és nagyon szeretnek játszani. Kis lakásban is jól érzik magukat, főleg, amikor a gazdájuk is otthon van.
Forrás: Közepes termetű, vidám, játékos kutyus, aki baj esetén azonnal ugatni kezd. Kissé félénk az idegennek szemben, de más háziállatokkal jól kijön és nagyon gyorsan tanul. A mozgásigénye nem túl magas, de azért szeret sétálni és kevésbé hajlamos arra, hogy póráz nélkül elkóboroljon, persze mindez tanítást igényel.
Forrás: Olyan, mint a manchester terrier, csak méretben különböznek. Eleven és éber természete tökéletes házőrzővé teheti őt, legjobban viszont akkor érzi magát, ha emberek között lehet. Pontosabban a családjához ragaszkodik, az idegeneket nehezebben engedi közel magához, így ha szeretsz bulikat tartani a lakásodban, nem ő lesz a legjobb választás számodra.
Forrás: Testi adottságokban nagyon hasonlít a bolognai pincshez, ám jóval dinamikusabb fajtáról van szó. Gyorsan tanul és még ennél is gyorsabban alkalmazkodik, így ha egy kis lakásban kezded nevelni, hamar megszokja az új otthonát. Mivel mozgékony, napi egy óra séta alap nála.
Forrás: Mivel hosszú szőrzetét oroszlánfazonra nyírják, így a nevét is innen kapta. Ezzel lehet a legkönnyebben megkülönböztetni a többi pincsifajtától. Ritka kutyafajtaként tartják számon, pedig régen nagyon népszerűnek számított, ugyanis a francia elit odáig volt érte. Jellemét tekintve nagyon barátságos, a bundája hipoallergén.