Galéria

8 dolog, ami nekünk természetes, de II. Erzsébet királynő sosem tapasztalta meg

Forrás:

Nem titok, hogy a királynő szeretett vezetni, de tudtad, hogy sosem vizsgázott le? Ő volt az egyetlen személy az Egyesült Királyságban, aki úgy ülhetett volán mögé, hogy sosem szerzett jogosítványt.


Forrás: Persze ha volt már életedben néhány vacak randid, akkor most azt gondolhatod, "a mázlista!", de azért tény, hogy néhány felejthetetlen élmény is kimaradt így az életéből. II. Erzsébet királynő ugyanakkor nagyon szerencsés volt, hiszen szerelemből házasodott meg Fülöppel, ráadásul még csak 13 volt, amikor kinézte magának a jó kiállású férfit.
Forrás: II. Erzsébet királynő maximum filmekből tudhatta, milyen lehet gyerekként iskolába menni, közösségbe járni, és együtt tanulni másokkal. Ő és húga, Margit hercegnő voltak a királyi család utolsó két olyan tagja, akik sosem járhattak iskolába, és otthon tanították őket.
Forrás: A királynő híres corgijaiért a fél világ rajongott, és az biztos, hogy ezeknek a kutyusoknak szó szerint királyi életük volt. Azt tudtad, hogy saját szobával rendelkeztek, és egy gourmet séf készítette a kajájukat? Maga a királynő sosem volt ott, hogy személyesen etesse meg kis kedvenceit, hiszen ez a személyzet feladata volt.
Forrás: Míg számunkra egy-egy szelfi teljesen reflexből jön, addig II. Erzsébet királynőről egy darabot sem találhatsz a neten. És a telefonjában sem. A királynőnek ugyanis tilos volt szelfizni a rajongókkal, sőt, ez alól a királyi család többi tagja sem kivétel. Ezért aztán közös szelfik sem készültek sosem.
Forrás: Négyévente mind elmehetünk szavazni a választásokon, de ez alól Erzsébet királynő kivétel volt. Na nem azért, mert a törvények nem engedték neki: ő és a királyi család jogilag szavazhatott volna, de úgy döntöttek, hogy nem teszik meg. Ez azért is lett így, hogy politikailag semlegesek maradjanak, és a királynő ehhez ragaszkodott is.
Forrás: A királynőnek annyi alkalmazottja volt, hogy lényegében minden feladatra jutott néhány ember. Így talán nem csoda, hogy II. Erzsébet sosem írt bevásárlólistát, hiszen sosem az ő feladata volt a beszerzés sem.
Forrás: 1748 óta hagyomány, hogy a király vagy a királynő a születésnapját nyáron ünnepelheti. Mindezt azért, hogy hatalmas, nyilvános eseményt lehessen rendezni, és ezt nyáron könnyebb leszervezni. Ezért bár II. Erzsébet április 21-én született, a nagy napját június 2. szombatján ünnepelte mindig.