Galéria

3+1 csoda beauty hack, amiért hálás leszel, ha nem tudsz eleget aludni

Forrás:

Az egészséges bőr a sejtregenerációra támaszkodik, vagyis a régi bőrsejtek levedlenek, hogy friss, ragyogó újakra cserélődjenek. A folyamatot pedig szuperül elősegíthetjük (felturbózhatjuk) egy összetevő segítségével, ami nem más, mint a retinol. „Az A-vitamin (más néven retinol) a legjobb összetevő az éjszakai bőrfiatalításhoz!" - mondja Sarah Chapman, a Skinesis bőrápolási termékcsalád alapítója, majd így folytatja:

„Este 11 és hajnali 4 óra között a sejtek cserélődése megduplázódik, sőt megháromszorozódik, az A-vitamin pedig bizonyítottan serkenti ezt a folyamatot. Mélyen a sejtekbe hatolva fokozza a regenerációt, kijavítja a DNS-károsodásokat, és simább, fiatalosabb bőrt eredményez!"

„Ezt a folyamatot az is segítheti, ha a bőrápolásba olyan alfa-hidroxi savakat (AHA) csempészünk, mint a glikolsav és a tejsav, ezek ugyanis elősegítik a bőrsejtek megújulását és cseréjét!” - mondja a bőrgyógyász Dr. Anjali Mahto.

 


Forrás:

Mint említettük, bőrünk nappal sokkal több problémával szembesül (környezetszennyezés, napfény, szél stb.), hogy este aztán elkezdődhessen a regeneráció.

„Éjszaka a bőrünk a védelmi üzemmódból átvált javító üzemmódba. Az omegaolajok és a ceramidok segítenek támogatni ezt a folyamatot azáltal, hogy erősítik a bőr természetes barrierjét!" - mondja Sarah Chapman.


Forrás:

Minden emberrel előfordul néha, hogy nem tud eleget aludni. Ha viszont ezt előre tudod, akkor van egy jó hírünk, ugyanis még kevés alvással is lehet ugyanolyan friss és üde az arcbőröd reggel! Éjszaka az arcbőrünk vízvesztesége akár 25%-kal is megnőhet, ami ébredéskor fakó, száraz bőrhöz vezet. Ha gyakran küzdesz te is ezekkel a problémákkal, akkor a hialuronsav lesz az új legjobb barátod! A hialuronsav ugyanis saját súlyának akár ezerszeresét is képes vízben megkötni a bőrben, így az arcbőrt dúsan, hidratáltan és rugalmasan tartja!


Forrás:

Ha éjszaka alig aludtál, de nem voltál rá felkészülve, akkor az egyik leggyorsabb megoldás a karikák és a fakó bőr eltűntetésére egy szuper korrektor. Arra azonban érdemes figyelni, hogy a piacon már vannak olyan szuper korrektorok is, amelyek nem csak tökéletesen fednek, de ápolnak is, hasznos összetevőkkel vannak felturbózva (akár bizonyos szérumokkal), így egyszerre táplálod és csinosítod is az arcbőrödet!

+ tipp: válassz a bőrtónusodtól egy árnyalattal világosabbat, így a végeredmény sokkal üdébb lesz!