Galéria

22 film, amit már nagyon várunk 2022-ben

Forrás:

Indítsuk is a listát rögtön egy olyan filmmel, ami január 6-án érkezik a mozikba! A Kaptár-rajongók örülhetnek, ugyanis a franchise visszatér, és nagyon izgalmasnak ígérkezik. Az Umbrella Corporation nevű vállalat egykor pezsgő központ volt, ahol rengetegen dolgoztak a T-vírus kiszabadulása előtt. Racoon City napjainkra viszont már elhagyatott romvidék - legalábbis a felszínen. A mélyben ugyanis valami nagyon gonosz rejtőzik, ami rosszabb, mint minden, amit eddig a cég a világra szabadított. Azonban néhány túlélő készen áll a harcra!

Bemutató: január 6.


Forrás:

Külföldön már bemutatták, de hozzánk január 6-án érkezik a mozikba a Vaksötét folytatása! Az első részben megismert vak veterán, Norman visszatér: a férfi egy lepusztult házban él, ahol egy árva lányt nevelget távol a világ zajától. Sötét múltja viszont utoléri őt, és amikor egy csapat bűnöző elrabolja Phoenix-et, a férfi szembeszáll velük. Ők pedig nem is sejtik, milyen veszélyes alakkal van dolguk.

Bár az értékelések megoszlottak róla, de ha tetszett az első rész atmoszférája, érdemes lesz megnézned a másodikat is!

Bemutató: január 6.


Forrás:

Íme egy pörgős akcióthriller, főszerepben Jessica Chastainnel! Amikor a zsoldosok megszereznek egy szigorúan titkos fegyvert, a CIA ügynöke, Mace maga köré gyűjti a legjobb kémeket, akikkel együtt szembeszállhat az ellenséggel. A vagány nőkből álló csapat aztán beleveti magát az ügybe, hogy megakadályozzák a világméretű háború kirobbanását. Ha szereted az akciófilmeket, ezt is látnod kell.

Bemutató: január 13.


Forrás:

Maradjunk még az akciódús filmek világában, a Veszélyes ugyanis egy elképesztő akcióthrillernek ígérkezik. Dylan Forrester, a bűnös múlttal rendelkező szociopata feltételes szabadlábra kerül. Terve, hogy nyugodt körülmények között tölti életét, ám amikor testvére rejtélyes körülmények között meghal, a férfi utána akar járni az igazságnak. Emiatt pedig nem csak az FBI, de egy csapat zsoldos is a nyomába ered. A filmben olyan sztárok tűnnek fel, mint Scott Eastwood, Mel Gibson és Famke Janssen.

Bemutató: január 20.


Forrás:

Nagyon sokan várják már Jared Leto Morbiusát, amit eredetileg januárban mutattak volna be, ám a legfrissebb infók szerint a premier áprilisra tolódik. Michael Morbius halálos betegséggel küzd, és nincs már sok ideje a tudósnak arra, hogy gyógyírt találjon. Amikor viszont egy különleges, ősi technika nyomára bukkan, úgy dönt, hogy az örök életet választja. Panaszai ugyan elmúlnak, és megerősödik, de hátulütője is van: vérre szomjazik.

Bemutató: április 1.


Forrás:

A bolygó végveszélyben van: egy titokzatos erő eltéríti a Holdat, és szinte biztos, hogy a Földbe csapódik. A káosz eluralkodik az embereken, a NASA vezetője pedig meglepő teóriát talál ki. Összeáll egy másik elszánt űrhajóssal, valamint az összeesküvés-elméletek szakértőjével, és megpróbálják egy lehetetlennek tűnő küldetésen megmenteni a világot. De arra ők sem számítanak, ami a Holdon vár rájuk.

Bemutató: február 3.


Forrás: Cate Blanchett és Bradley Cooper közös filmben térnek vissza! A történet egy utazócirkusznál dolgozó férfiről szól, Stanton Carlisle-ról. Kevés nála becsvágyóbb ember létezik, ráadásul profi manipulátor, aki könnyedén irányít másokat. Hamarosan viszont találkozik egy pszichiáternővel, aki még nála is veszélyesebb természet...

Bemutató: február 3.
Forrás:

Íme a film, ami valójában 2020-ban érkezett volna a mozikba, de egészen 2022-ig tolódott a premierje!

A történet Hercule Poirot detektívet kíséri útján, aki épp egyiptomi vakációját tölti, amikor a hajón gyilkosság történik. Senki sem tudja, mi történt, de annyi biztos, hogy a gyilkos ott van közöttük, és senki sincs biztonságban. Sötét fordulatok következnek, amiben a nyomozónak minden segítségre szüksége lesz. A főszerepben olyan sztárokat láthatsz, mint Gal Gadot és Kenneth Branagh. Érdekesség, hogy Armie Hammert nem vágták ki a filmből, noha az elmúlt egy évben a színész minden munkáját elveszítette, miután kiderült, hogy miként bántalmazott sok nőt kapcsolatai során. Ilyenkor Hollywoodban bevett szokás, hogy a főszereplőt lecserélik, és mással újraforgatják a jeleneteket, ám ez ezúttal elmaradt, így valószínűleg ez lehet az utolsó film, amiben a színész szerepel.

Bemutató: február 10.


Forrás: Az Unchartedról valószínűleg még az is hallott, aki nem ismeri a videójátékot. Most ráadásul filmes formában tér vissza, Tom Holland főszereplésével. Nathan Drake-et ezúttal fiatalabb korában láthatjuk, a film pedig azt mutatja meg, miért lépett a bűn útjára, és hogyan lett belőle profi kincsvadász. Igazán akciódús filmre készülhetünk.

Bemutató: február 10.
Forrás: Jön Sandra Bullock és Channing Tatum filmje! Loretta Sage profi, de nagyon zárkózott írónő, aki mindig egzotikus helyekről ír kalandregényeiben, a címlapon pedig a jóképű modell, Alan feszít. Azonban egy különc milliárdos elrabolja a nőt és a modellt, abban a hitben, hogy elvezetik őt a regényben írt elveszett város kincseihez. A férfi be akarja bizonyítani, hogy nem csak a címlapon tud hős lenni, így megpróbálja megmenteni Lorettát. Igazi dzsungelkalandra készülhetünk.

Bemutató: március 24.
Forrás:

Hosszú évek várakozása után jön a Legendás állatok és megfigyelésük folytatása! Mivel Grindelwald ereje egyre nő, Dumbledore kénytelen Salmander és barátai segítségét kérni, ami viszont egy elkerülhetetlen harchoz vezet. Túl sok részletet még nem fedtek fel, csak annyit, hogy Johnny Depp helyett Mads Mikkelsent láthatjuk Grindelwald szerepében.

Bemutató: április 14.


Forrás: Marvelből nem lesz hiány idén! Miután a Pókember utolsó részében elszabadult a multiverzum, Doctor Strange-nek óriási fenyegetéssel kell szembenéznie. Annyi biztos, hogy Benedict Cumberbatch kettős szerepben tűnik fel, de Wanda is fontos szerepet kap a történetben.

Várható bemutató: május 5.
Forrás:

Hosszú évek után folytatódik a Top Gun, ami Tom Cruise karrierjének egyik legnagyobb filmje volt. Nick Bradshaw visszatér, és olyan missziót kap, ami hatalmas áldozatokat követel tőle. Mindeközben pedig legnagyobb félelmeivel és múltjával is muszáj lesz szembenéznie.

Bemutató: május 26.


Forrás:

Bár a film első előzetese még várat magára, egy kis előszót már közzétettek a készítők.

A történetet egyelőre nagy titok fedi, semmit sem árultak el a készítők, egyetlen részletet leszámítva. A Jurassic World sztárjai mellett a klasszikus Jurassic Park színészei is feltűnnek, így igazán nosztalgikus élményben lesz részünk.

Bemutató: június 9.


Forrás:

Bár az már kiderült, hogy a Buzz Lightyearről szóló animációs filmnek nincs közé a Toy Story-hoz, azért mégis kíváncsian várjuk a történetet.

A film ugyanis a karakter előéletét mutatja be, vagyis nem konkrétan a játékról, hanem arról az űrhajósról szól, akiről mintázták a figurát. 

Bemutató: június 16.


Forrás:

Igazán hátborzongató film vár ránk 2022-ben, Ethan Hawke főszereplésével! Finney-t, a félénk, de eszes kisfiút elrabolja egy gyilkos, és egy hangszigetelt pincében tartja fogva. Amikor viszont a falon lévő, kihúzott telefon csörögni kezd, a kisfiú rájön, hogy a korábbi áldozatok hangját hallja. Ők pedig segíteni akarnak, hogy legalább Finney megmenekülhessen. A regényt, amelyen a film alapszik, Stephen King fia, Joe Hill írta.

Bemutató: június 23.


Forrás: Darcy és Tom a világ egyik távoli pontjára utaznak, hogy összekössék életüket. Arra azonban legvadabb álmukban sem gondoltak, hogy egy csapat bűnöző keresztbe tesz nekik, és nemhogy életük legszebb napjának vetnek véget, de egyúttal az életükért is küzdeniük kell. Persze aggodalomra semmi ok, mert a páros nagyon találékony, és a leghihetetlenebb helyzetekből is találnak kiutat. A vígjáték két főszereplője Jennifer Lopez és Josh Duhamel!

Bemutató: június 30.
Forrás: Egy ideje már nem volt szerencsénk Gru-filmhez, de 2022-ben ez megváltozik, mert az imádott karakter és a sárga kis minyonok visszatérnek! A történet szerint egy 12 éves kisfiú keményen dolgozik azért, hogy egyszer a világ legnagyobb szupergonosza válhasson belőle. Ő nem más, mint a trapézgatyás kis Gru, aki a 70-es évek kertvárosában éldegél, és nagyon szeretne az Álnok Hatos csoport tagjaként dolgozni. Amikor a csapat vezetőjét elkergetik, Gru maga is jelentkezik tagnak, ám amikor túljár a többiek eszén, az Álnok Hatos ellenségeként találja magát. A film valójában előzmény, és Gru gyerekkorát mutatja be.

Bemutató: június 30.
Forrás:

A Marvel-filmek cselekményét nagy titkok övezik, így a Thor folytatásáról sem tudunk túl sokat. Egyetlen részletet leszámítva: Natalie Portman visszatér, és óriási szerepet kap a történetben, mint szuperhős! Nagyon várjuk!

Várható bemutató: július 7.


Forrás:

Folytatódik Tom Cruise imádott filmsorozata: Ethan Hunt visszatér, hogy ismét felvegye a harcot a legnagyobb gonosztevőkkel. A sztoriról még itt sem árultak el túl sokat, de annyit tudunk, hogy Vanessa Kirby és Hayley Atwell biztosan feltűnnek a filmben.

Várható bemutató: szeptember 29.


Forrás: Chadwick Boseman szomorú halála után sokáig kérdéses volt, mi legyen az általa tökéletesen alakított Fekete párduccal és a filmekkel. A készítők viszont hosszas gondolkodás után úgy döntöttek, hogy helyét senki sem veszi át, de a filmeket folytatják, és tisztelegnek vele a színész előtt. Ezért még a történetet titokban tartják, de az biztos, hogy jön a folytatás.

Várható bemutató: november 10.
Forrás: 13 évvel a nagysikerű film után jön a folytatás, amit bár nagyon sokszor halasztottak el, de úgy fest, idén végre tényleg bemutatásra kerül. A történet szerint Jake és Nytiri már családot alapítottak, és gyermekeik is vannak. A Sully család viszont nagy veszélybe kerül, és mindent elkövetnének azért, hogy megmentsék szeretteiket.

Várható bemutató: december 15.