Galéria

Eláruljuk, milyen fürdőgolyót válassz a hangulatodhoz

Forrás:

A levendula bizonyítottan antidepresszáns, a tudomány ugyanis kimutatta, hogy aromaként való használata a legtöbb embernél javította a depressziós hangulatot. Emellett elősegíti a nyugalmat, csökkenti a stresszt és a szorongást, ráadásul még az enyhe fájdalmakat is képet enyhíteni!

Lush Twlight bath bomb – 1790 Ft


Forrás:

A narancs egy másik illat, amelyet a tudósok a nyugalommal, a szorongás csökkentésével és a hangulat javításával hoznak összefüggésbe. Minden citrus illat javíthatja a hangulatot és enyhítheti az ideges feszültséget. Ezt egy 2013-as brazil kutatás is bizonyította, ahol a kihívást jelentő tesztet kitöltők azt tapasztalták, hogy az előzetes narancsszaglás segített nekik ellazulni.


Forrás:

A jázmint hihetetlenül régóta tartják a csábítás mesterének, emellett viszont a nőknek különösen hasznos lehet más okból is. Tökéletes ugyanis a menstruációs görcsök oldására, ráadásul még a szülésben is segít, arról már nem is beszélve, hogy stresszoldó hatása is van.

Lush – Luxe bath bomb 2490 Ft


Forrás:

A borsmenta egyik legjobb tulajdonsága, hogy az illata tudományosan bizonyítottan javítja a kognitív funkciókat. A tudomány kimutatta, hogy a borsmenta növeli az éberséget és a memóriát, valamint csökkenti a szorongást és a fáradtságot. Más illatokkal, például citrus illatokkal keverve a nyugalom, a tisztább gondolkodás és a derűsebb hangulat érzetét keltheti.

Love2Smile Organic Cosmetics borsmenta fürdőgolyó – 890 Ft


Forrás:

A vanília volt a tárgya egy 2004-es tudományos vizsgálatnak, amelyben a kutatók a résztvevőkkel vaníliarudakat szagoltattak. Az eredmények szerint azoknál, akik ezt tették, fokozódott a relaxáció és az öröm érzése. Ezek után nem csodálkozunk, hogy olyan sokan (köztük MI IS) imádják a vaníliát!

Bosphaera vaníliás fürdőbomba - 560 Ft


Forrás:

A stressz csökkentése mellett a citrom illatáról az is ismert, hogy stimuláló és aktiváló hatással bír. Ezáltal energikusabbnak érezhetjük magunkat, ami által a hangulatunk sokkal jobban „feldobódik”. Fizikailag a citrom megemelheti a szívritmust, segíthet tisztábban gondolkodni, és még pozitívabb érzelmeket és emlékeket is előidézhet, menő, igaz?