Galéria

Hírességek, akik coming outjukkal igazi példaképek lettek

Forrás: Ellen DeGeneres Amerika egyik legnépszerűbb és legsikeresebb komikusa és műsorvezetője, aki annak idején a Time magazinnak vallotta be, hogy leszbikus. Akkor még fennállt annak a lehetősége, hogy emiatt elveszíti a munkáját és a emberek támogatását, ám bátorságának köszönhetően ez csak még jobban beindította az amúgy is sikerre ítélt karrierjét. Ma már saját műsora van és boldog házasságban él feleségével, Portia de Rossival.
Forrás: Tammy Baldwin az amerikai szenátusban az elsőként beválasztott tag lett 2013-ban, aki nyíltan vállalta, hogy leszbikus. Mondanunk sem kell, hogy sikere töretlen és az emberek elismerését is kiérdemelte bátorságával. Arról nem beszélve, hogy rengeteget tesz az LMBT közösségért.
Forrás: A 45 éves szépséges színésznő a kezdetek kezdete óta büszkén vállalja, hogy leszbikus. Sőt, szerepeit is igyekszik ennek megfelelően kiválasztani. Több leszbikus karaktert is eljátszott már, amellyel szintén erősíteni akarta az emberekben az elfogadását és azt, hogy semmilyen természetellenes nincs abban, ha két azonos nemű szereti egymást.
Forrás: A Szex és New York sztárja 2004-ben ismerkedett meg Christine Marinonival, akivel első látásra egymásba szerettek. A színésznő sokáig vacilált, azonban úgy érezte, hogy gyerekeinek muszáj példát mutatnia azzal, hogy felvállalja szerelmét és azt, hogy ki is ő valójában. Ennek már lassan 16 éve, sőt mi több azóta már össze is házasodtak, a színésznő pedig igazi szószólója lett az LMBT közösségének.
Forrás: A 33 éves színész 6 évvel ezelőtt, 2014-ben egy meleg fiataloknak szóló Las Vegas-i konferencián döntött úgy, hogy felvállalja, hogy leszbikus. A sztár akkor azt nyilatkozta, hogy ezzel akarta inspirálni azokat, akik szeretnének megkönnyebbülve élni hazugságok nélkül. Nemrég pedig azt is bevallotta, hogy transznemű és mostantól Elliot Page-ként folytatja tovább az életét.