Galéria

A rettegés évtizede volt? Íme a 2000-es évek legjobb horrorfilmjei

Forrás: A horrorfilmek legnagyobbika, amit azóta sem tudott megugrani egy alkotás sem. Abban sokan egyetértünk, hogy a film premierje után több millió ember félt felvenni a telefont, és a TV-t is kikapcsolva hagytuk legalább egy hétig.

Az eredetileg japán Samara Morgen története ugyanis annyira zseniálisan lett újragondolva Gore Verbinski által, hogy azóta is minden idők legjobb horrorjaként tartják számon.
Forrás: Ha volt para film, akkor ez az volt! A babák mindig is egyfajta félelmet keltő motívumként jelentek meg a horrorfilmekben, amire ez az alkotás az egyik legjobb példa. A hatalmas fordulatról a végén nem is beszélve!
Forrás: A zombis filmek legjobbikaként vonult be a filmtörténelembe, amelynek főszerepében Will Smith-t köszönthettük. Az ő színészi játéka és a kicsit sem klisés sztori a legjobb horrorok közé emelte a produkciót.  Jó példát szolgáltathatott volna a többi zombis horrorfilmnek, de nem igazán jött össze.
Forrás: Aki nemcsak a nyomasztó, de a véres horrorfilmek nagy rajongója is, azoknak a Fűrész hozhatta el az álmaik netovábbját. A valahol kicsit szabadulószobára hajazó, ám annál brutálisabb alkotás 2004-es megjelenése egy igazi alműfajt hozott el számunkra. Sőt, mi több, azóta franchise lett.
Forrás: Igazán beteg és kicsit krimivel fűszerezett horrornak lehet mondani Az árvát, ahol egy pár azt hiszi, hogy egy cuki kislányt fogad örökbe, aztán ahogy múlik az idő, egyre nyilvánvalóbb, hogy valami nem stimmel a kislánnyal... A fordulatot inkább nem lőjjük le!
Forrás: A két évvel később - 2004-ben - debütált Átok című horror is hasonlóan jól és hatásan lett felépítve. Sőt mi több, a lépcsőn levonagló démon jelenete igazán kultikussá vált. A kör után igazi legenda lett a horrorfilmek között, ami talán a 2000-es évek vérfagyasztó stílusának is betudható.
Forrás: Nicole Kidman egyetlen horrorja is nagy nyomot hagyott a műfaj rajongóiban. A két idősíkot összekötő szellemes film végén óriási csattanó van, de persze emellett másfél órányi nyomasztó és igazán művészi rémisztgetésben van részünk. A 2000-es évek egyik igazi horror remekműve.
Forrás: Ez a horrorfilm alapjaiban változtatta meg a műfajt. A 2007-es alkotás, ugyanis a bevált démonkislányok, Antikrisztusok és szellemek után pontosan azzal vívta ki a kritikusok elismerését, hogy a film egész ideje alatt nem lehet látni semmit és senkit, de minden néző érzi, hogy márpedig valami van ott. A film az életszerű démonmegszállást mutatja be, amitől nem csoda, hogy a tesztközönség is kiborult.
Forrás: Bár sokan kritizálják a semmitmondó és azóta is nagy kérdőjeleket hagyó horrort, az első része mindenképp hátborzongatóra sikerült. Az emberi testrészeket és szerveket zabáló démoni lény az egyik legikonikusabb horrorkarakter lett a 2000-es években. Justin Long alakítása pedig tetézi ezt a sikert.
Forrás: Igazi horrorklasszikus, ami egyes részeiben inkább humoros, semmint félelmetes. Mégis érdekes témát boncolgat a horror műfaja alatt. A Végső állomás filmek egyik mondanivalója, hogy a sorsunk elől nem menekülhetünk, ahogy a halál elől sem. Ennek tudatától pedig mindenki gyomra összeugrik...