Galéria

Rejtett mondanivalók a Ne nézz fel! című filmben

Forrás: Több olyan jelenet is van, amikor a politikusok és a gazdagabb réteg a materiális dolgok fontosságát hangoztatja, ezzel kifigurázva, mennyire függői lettünk a fast fashion és a sztárok által reklámozott termékeinek.
Forrás:

Az üstökös voltaképpen nemcsak egy természeti katasztrófát testesít meg, de szimbolizálja a COVID-járványt, a klímaváltozást vagy a technológia pusztítását, amit az emberek tényleg annyira közömbösen vagy kifacsartan vesznek tudomásul a mai világban.


Forrás:

A Ne nézz fel! pontosan ábrázolja az információs háborút az online szakértők és a tudományos személyiségek között a digitális korban, beleértve azt is, hogyan veszítik el ezt a háborút azok, akik az igazság mellett állnak.


Forrás:

A film nagy hangsúlyt fektet a mobiltelefonokra, okostelefonokra is, melyek szinte abnormális végtagként fityegnek már minden ember testén, valós függőséget okozva, miközben elterelik a figyelmet a létező problémákról, akár egy világméretű katasztrófáról is. A technológia ezirányú terjedése egyértelműen nem kiszolgálja az emberiséget, hanem rabszolgává teszi. Közben pedig elképzelhetetlenül hatalmasra dagasztja az amúgy is vagyonos tech-guruk pénztárcáját.


Forrás: Ahogy ez a valóvilágra is igaz, a napi hír az, hogy melyik híresség, kivel szakított. DiCaprio egy interjúban elmondta, hogy itt arra akartak célozni, hogy amíg máshol fajok pusztulnak ki és gyerekek éheznek, addig a fejlett országok polgárai csak a felszínes dolgokkal foglalkoznak.
Forrás:

A hatalmon lévő milliárdosok, annak ellenére, hogy megvannak az erőforrások és a technológia, hogy szinte szó szerint bármit megtegyenek (akár egy halálos aszteroida Földbe csapódását is megakadályozzák), mégis úgy döntenek, hogy trilliárdossá válnak, nem pedig a bolygó másik 7,9 milliárd emberének életét mentik meg. Közben pedig a médiát kihasználva mesterien manipulálják az egyébként is birka embereket.