Galéria

Ezek 2022 legnagyobb arcápolási trendjei

Forrás:

A beauty szakértők (köztük a bőrgyógyászok) szerint 2022 egyik legnagyobb dobása a szappanok feltámadása volt. Persze ne arra gondolj, hogy a mindennap az egész testünkre használt szappant fogjuk az arcunkra is dörzsölni (ezt semmiképpen ne tedd!). A vadiúj, kifejezetten arcra fejlesztett szappanok hihetetlenül gazdagok lesznek hasznos hatóanyagokban (mint például aktív szén, glikolsav, kókuszolaj, kakaómagvaj stb.), amelyekkel a lehető legegyszerűbb varázsolhatjuk gyönyörűvé a pofinkat.


Forrás:

Ha valaha tettél már jégkockát a szemed alá, hogy csökkentsd a reggeli puffadtságot, akkor jó hírünk van, ugyanis tudtodon kívül már kísérleteztél a krioterápiával.

„A krioterápia lényege, hogy a hideg hőmérséklet hatására az erek és a pórusok összehúzódnak, így a bőr sokkal feszesebbnek és fiatalabbnak fog tűnni!" - magyarázza Dendy Engelman, New York-i bőrgyógyász.

„Ez egy nagyszerű módja annak, hogy a bőr egészséges, ragyogó és üde legyen" - mondja, majd megjegyzi, hogy egyre több otthoni terméket és eszközt lát, amelyeket a rendelői krio kezelések ihlettek, és amelyek feszesítik és tonizálják a bőrt.


Forrás:

Az elmúlt években hihetetlenül sok celeb döntött úgy, hogy saját beauty márkát indít, és bár több esetben a dolognak nagyobb volt a füstje, mint a lángja, azért akadt néhány olyan márka, amiről megbizonyosodott, hogy tényleg minőségi (Rihanna – Fenty Beauty, Kylie Jenner – Kylie Cosmetisc, Kylie Skin). A sor pedig természetesen 2022-ben is folytatódik, és nyilván már most megvannak a személyes kedvenceink, noha még soha nem próbáltuk a meg nem jelent termékeket... Kris Jenner beautycuccaira például tuti, hogy nagyon kíváncsiak vagyunk, és elsők között próbálnánk kis Hailey Bieber termékeit is!


Forrás:

Valószínűleg arcápolási trendek terén sokat köszönhetünk a TikToknak, hiszen a platformnak köszönhetően hatalmas körben megismerkedhettek a fiatalok a hatóanyagokkal. És míg a niacinamid például hatalmasat ment múlt évben (ez a siker pedig töretlen lesz idén is), addig érkezni fog egy új „versenyző” is bakuchiol néven. Ez egy olyan antioxidáns, amely serkenti a kollagén- és sejtforgalmat a simább és ragyogóbb bőrért. Ráadásul, ha érzékeny a bőröd, akkor a bakuchiol egy szuper kíméleted hámlasztási lehetőség; javítja a bőrpírt, miközben a bőr tónusának egyenletességéért és kiszáradásáért dolgozik. Egy biztos; mi már most rákattantunk!