Galéria

Legismertebb K-pop előadók

Forrás: Kezdjük a legismertebb, "nagyágyúval". Ők a BTS, ami a Bangtan Soyendan koreai bandanév rövidítése. A 2013-ban debütált csapat már lassan 10 éve dolgozik együtt, azóta a világ legismertebb K-pop előadóivá váltak. Első albumaikban olyan fontos témákra hívták fel a figyelmet, mint például a diákok egymás közötti bántalmazása. Később az ENSZ nagykövetei lettek a 2018-as Love Yourself kampányukkal, ami még most is rengeteg fiatalnak segít önmaga elfogadásában. A fiúk azóta a csúcsra értek és továbbra is szárnyalnak, idén már a 2. Grammy jelölésüket kapták meg.
Forrás: Hírnévben a BTS-hez legközelebb a Blackpink lánycsapata áll. Ők Dél-Korea, és az egész világ legismertebb női K-pop csapata. 2016-os debütálásuk óta megállíthatatlanul szárnyal a karrierjük. Saját számaik mellett dolgoztak már együtt Selena Gomezzel, Lady Gagával és Dua Lipával is. 2020-ban pedig a Netflix-szel is közös projektbe kezdtek és megjelent az első filmjük, Light Up The Sky címmel. Első teljes albumuk 2020 október 2-án jelent meg The Album címmel. Ezzel számtalan rekordot megdöntöttek, és betörtek a nemzetközi zene iparba is.
Forrás: Természetesen nem csak bandák zenélnek Dél-Koreában. Számtalan szóló előadót találunk, közülük az egyik legismertebb egy énekesnő, aki IU művésznéven alkot. Amellett, hogy roppant tehetséges, gyönyörű arca és megjelenése van, kedves személyiségével pedig mindenkit megnyer magának. Nem csoda hogy annyi rajongóra lelt, még más K-pop sztárok között is. 2008-ban, 15 évesen debütált, és az országos siker hamar az ölébe hullott, azonban nemzetközi hírnévre jóval később, 2019-ben tett szert, amikor Billboard magazin a 2010-es évek 100 legjobb K-pop-dalának listájának első helyére került.
Forrás: 2018-ban debütált 8 tagú fiú banda. I am not című albumukkal debütáltak, ami a mai napig nagy népszerűségnek örvend Dél-Koreában. Népszerűségük jóval lemarad a BTS és a Blackpink után, ám így is rengeteg külföldi rajongójuk van, akik igyekeznek népszerűsíteni a tehetséges srácokat. 2020-ban azonban több pletyka is terjengett erőszakos botrányokról és nőügyekről az egyik taggal kapcsolatban, így az együttesnek vissza kell kapaszkodnia egykori helyzetébe.