Galéria

Így nézett ki a csodálatos Betty White fiatal korában

Forrás:

Betty White 1945-ben szerepelt először filmben, méghozzá a Time to Kill című rövidfilmben, amit aztán 8 évvel később egy sikeres sorozatszerep követett. Ez volt a Life with Elizabeth, aminek következtében egyre több munkával találták meg. Hamar híresség lett, óriási rajongótáborral!

De valójában legelső szerepét örök homály fedi. A színésznő már nem emlékszik, mi volt a műsor címe, amiben 1939-ben háttértáncos volt, de az volt a legelső alkalom, hogy kamerák elé állhatot, mindössze 17 évesen. Szalagavatós ruháját viselte, és a műsor egy kísérleti projekt volt, az első adások egyike. Nem csoda hát, hogy Betty White ma már Guiness-rekorder, hiszen nála hosszabb ideig egyetlen színésznő sem dolgozott a szakmában!

 


Forrás: Kevesen tudják, de háromszor volt házas: első férjéhez 1945-ben ment hozzá. A férfi pilóta volt a katonaságnál, mindemellett pedig csirkefarmja volt. Bár a háború idején szinte mindvégig jegyesek voltak, az esküvő után elég hamar elváltak. Betty nem érezte a kedvet ahhoz, hogy Ohióban, egy farmon élje le az életét háziasszonyként.

1949-ben ment hozzá második férjéhez, és egyébként itt majdnem véget is ért színésznői karrierje. Mindez azért, mert Lane Allen egészen más családi egységet képzelt el, mint a színésznő. Ő azt akarta, hogy Betty háztartásbeli legyen, főzzön, takarítson, és nevelje a gyerekeket - akik sosem születtek meg, hiszen Betty mindig is azt vallotta, hogy nem vágyik anyai örömökre. 1951-ig voltak csak együtt, aztán el is váltak, hiszen nem tudtak dűlőre jutni.
Forrás: Ezt követően aztán 18 évig Allen Ludden felesége volt. Még akkor találkoztak, amikor egy televíziós vetélkedőben szerepelt a színésznő, és bár a férfi kétszer is megkérte a kezét, ő nemet mondott. Egészen 1963-ig így volt ez, ám akkor valami megváltozott.

"Egy teljes évet töltöttem el, vesztegettem el, amit Allennel együtt tölthettünk volna, miközben azt mondogattam, 'nem, nem megyek hozzá. Nem, nem hagyom itt Kaliforniát. Nem, nem költözöm New Yorkba.' Egy évet veszítettem el így, de szerencsére kitartottunk. Végül megtettük." A színésznő férje, Allen 1981-ben hunyt el rákban, Betty White pedig nagyon megbánta, hogy nem mondott igent előbb szerelmének, hiszen mai napig ezt a 18 éve tartja élete legszebb időszakának. Azóta sem jutott eszébe, hogy ismét megházasodjon:

"Ha egyszer már tiéd volt a legjobb, kinek kell a többi?"
Forrás: Betty White egyébként sosem vett színésznői órákat, sosem tanulta a szakmát. Elmondása szerint erre nem volt szüksége, hiszen igyekezett minél természetesebben mozogni a kamera előtt, és neki ez vált be. Valamit jól csinálhatott, mert évtizedeken át Hollywood egyik legfelkapottabb sztárja volt, és a mai napig milliók rajonganak érte.

Viszont mielőtt színésznői karrierje beindult volna, valójában énekesnőként akart érvényesülni. Operákban szeretett volna fellépni, és rengeteg tanórát vett, hogy tökéletesítse hangját. Eredetileg azt tervezte, hogy ha ez nem jön össze neki, akkor B-tervként állatkertben vagy vadas parkban fog dolgozni. Betty White ennek kapcsán sosem titkolta, hogy jobban szereti az állatokat, mint az embereket. Olyannyira, hogy volt olyan időszak az életében, amikor 20 házi kedvence is volt egyszerre! Nem mellesleg rengeteget jótékonykodik és adoptál ő maga is. Amikor 2012-ben az elnökkel találkozott, fél órát töltött azzal, hogy az elnöki kutyát ölelgette!
Forrás: Ahogy írtuk is, Betty White az 50-es években, még karrierje kezdetén szerepelt a Life With Elizabeth című műsorban. Bár a sitcom rövid ideig élt, nagy mérföldkő volt ez - és nemcsak a színésznő életében. A sorozatot anno rengeteg kritika érte, amikor Arthur Duncan színes bőrű színész feltűnt benne, ennek ellenére Betty White határozottan elutasított minden kritikát, és háromszor is meghívta őt vendégszereplésre. Amikor arról kérdezték, mit gondol a sok negatív nézői véleményről, nagyon frappánsan reagált:

"Bocs, törődjetek bele."

Sajnos ennek ellenére eltörölték a sorozatot, de Betty White már ekkor keményen küzdött a rasszizmus ellen, és nem hagyta, hogy ez derékba törje karrierjét.
Forrás: A Golden Girls című sorozat valóban ikonikus volt, olyannyira, hogy még a királyi család is rajongott érte. II. Erzsébet királynő édesanyja akkora fan volt, hogy a kedvéért az egész stábot elvitték a palotába, hogy egy zárt körű előadást tartsanak neki és családjának. Betty White elmondása szerint az anyakirályné nagyon kedves volt, beszélgetett velük, és közvetlen volt a hangulat. Örök élmény marad, az biztos!

Ez is hatalmas elismerés volt karrierjében, akárcsak a tény, hogy hat különböző évtizedben is jelölték Emmy-díjra. Összesen 21 jelölést kapott, és egy tiszteletjelölést is, ezek közül pedig ötöt vitt végül haza.