Galéria

4 kérdés a Pókember: Nincs hazaút kapcsán, ami tuti, hogy téged sem hagy nyugodni

Forrás:

A film elején Doctor Strange egy elrontott varázslatnak köszönhetően megidézi a multiverzum más részeiből származó gonosztevőket, akik tudják, hogy Peter Parker a Pókember. Ez viszont felvet egy kérdést: Electro mit keres itt? Ez a gonosztevő ugyanis A csodálatos Pókember második részében tűnt fel, és valójában SOHA nem látta Andrew Garfield Pókemberét álarc nélkül... A plusz poén pedig csak most jön; Electro a Nincs hazaútban azzal viccelődik, hogy mindig is azt remélte, hogy Pókember fekete. Persze ez egy poénos utalás Pókember Miles Morales verziójára, akit a Pókember animációs univerzumában láthattunk, mégis igazából ezzel elismeri Electro, hogy eddig nem tudta Pókember kilétét...


Forrás:

Dr. Ock a Pókember 2 ikonikus gonosztevője, azonban néhány kijelentése a Pókember: Nincs hazaútban kérdéseket vet fel... Ock ugyanis tisztában van vele, hogy Norman Osborn volt az első Zöld Manó, ami az eredeti trilógiában egyáltalán nem volt köztudott... Akkor mégis honnan tudott róla?


Forrás:

A Pókember: Nincs hazaút egy hihetetlenül drámai véget tartogatott a rajongóknak... Peter ugyanis a film legvégén arra kéri Doctor Stange karakterét, hogy hajtson végre egy olyan varázslatot, ami helyreállítja a multiverzum biztonságát; vagyis, hogy töröljön ki minden emléket Peterről. Ez a varázslat lehetővé teszi, hogy a világ megőrizzen minden eddigi tudást Pókemberről, amivel okosan elkerülhető egy csomó cselekménybeli lyuk (Pókember Bosszúállókban való szerepe stb.). Viszont azt megérteni, hogy hogyan is működik ez a varázslat, már sokkal nehezebb. Ugyanis, ha Pókemberre mindenki emlékszik, Peter Parkerre viszont senki, akkor: 

- Mj és Ned emlékszik még arra, hogy együtt dolgoztak Pókemberrel? Ha igen, akkor hogyan kerültek kapcsolatba vele anélkül, hogy ismerték volna Petert? Ha nem, akkor mit gondol MJ, hogyan kapta a film végén a homlokán lévő karcolást?

- Hogyan találkozott May néni és Happy a Pókemberen keresztül, ha Happy nem tudja, ki az a Peter?

- A túlélő Bosszúállók közül hogyhogy senki nem csodálkozna azon, hogy egyikük sem tudja Pókember kilétét?

- Ha Peter létezésének minden feljegyzése eltűnt, hogyan tud olyan alapvető dolgokat csinálni, mint bankszámlát vezetni, lakást bérelni, hitelkártyával rendelkezni, autót vezetni és így tovább?


Forrás:

A Pókember: Nincs hazaút legvégén láthatjuk, hogy MJ még mindig viseli az eltört fekete dália nyakláncot, amit Petertől kapott, az oka viszont nem tiszta. Vajon MJ hogy kapta meg a nyakláncot (vagy ő maga mit gondol, hogy hogyan került hozzá?!)? Ezek után felmerül bennünk a kérdés, hogy Stragne varázslata hogyan is működik valójában... Valaki esetleg elmagyarázná nekünk?