24+1 magyar étel, amit az egész világnak ismerni kellene
Mindenki kedvenc strandkajája igazi hazai finomság. Bár általánosságban tejföllel, fokhagymával és sajttal esszük, mára már a mogyorókrémestől kezdve a legfurcsább variációkig mindenféle kapható!
A szaloncukor is magyar eredetű, olyannyira, hogy csak nálunk kerül fel a karácsonyfára.
Akárcsak a bejgli, ami a magyar családok ünnepi finomsága.
Palacsinta külföldön is létezik, de a csavart verzió bizony hozzánk kötődik.
Madártejet sem tudsz csak úgy bárhol kérni, ha külföldön jársz!
A pörkölt és a nokedli isteni párosítás, ami kifejezetten a magyar konyha remeke.
Halból készült levesek külföldön is találhatók, na de a klasszikus halászlé, amit te is előszeretettel eszel karácsonykor, szintén magyar!
2015-ben lett hungarikum a kürtőskalács, ami egyszerre székely, erdélyi és magyar sütemény.
1884-ben Dobos C. József cukrászmester készítette el az első dobostortát, amit aztán róla is neveztek el, és 140 évvel később is nagy kedvenc.
Nem csak karácsonykor imádjuk a töltött káposztát, de tény, hogy a magyar családoknál ez szinte elmaradhatatlan az ünnepi szezonban.
Egyébként a töltött paprika is a magyar konyhához kötődik.
Ugyanez a helyzet a csirkepaprikással is. Maga a piros paprika például kifejezetten a magyar konyha egyik kedvenc fűszere.
Tudtad, hogy ennek kapcsán még a Jóbarátok egyik intrójában is elrejtettek egy részletet? KATTINTS IDE érte!
Sokaknak talán furcsa lehet a tészta, túró és szalonna hármasa, de a magyaroknak biztosan nem!
A túrógombóc pedig tökéletes desszert, és a magyar konyhákban gyakran készítik is!
Feltehetően az 1700-as években készítettek először pogácsát, ami azóta is nagy kedvenc hazánkban.
Annak ellenére, hogy külföldön is bőven találsz a boltokban kolbászt, valójában a disznóvágásokon oly gyakran készülő hurka, és ezzel együtt a kolbász is magyar sajátosság.
A paprikával, paradicsommal, vöröshagymával készült lecsó, amit sokan virslivel, kolbásszal és tojással dobnak fel, szintén magyar sajátosság.
Akárcsak a rakott krumpli, sok tejföllel, sajttal, tojással és kolbásszal!
Íme egy másik egytálétel Magyarországról, amiben a piros paprika kiemelt szerepet kap!
Meglepő, de bizony a kakaós csiga is magyar! A klasszikus, általunk ismert verziót Pösch Mór találta fel az 1900-as években, és azóta is nagy kedvenc maradt!
Ki gondolná, hogy konkrétan a klasszikus kifli, mint péksütemény is a magyarokhoz kötődik? De tény, hogy először Ausztriában készítették a 13. században, így mindkét országban sajátosság lett.