Galéria

24+1 magyar étel, amit az egész világnak ismerni kellene

Forrás:

Mindenki kedvenc strandkajája igazi hazai finomság. Bár általánosságban tejföllel, fokhagymával és sajttal esszük, mára már a mogyorókrémestől kezdve a legfurcsább variációkig mindenféle kapható!


Forrás:

A szaloncukor is magyar eredetű, olyannyira, hogy csak nálunk kerül fel a karácsonyfára.


Forrás:

Akárcsak a bejgli, ami a magyar családok ünnepi finomsága.


Forrás:

Palacsinta külföldön is létezik, de a csavart verzió bizony hozzánk kötődik.


Forrás:

Madártejet sem tudsz csak úgy bárhol kérni, ha külföldön jársz!


Forrás:

A pörkölt és a nokedli isteni párosítás, ami kifejezetten a magyar konyha remeke.


Forrás:

Halból készült levesek külföldön is találhatók, na de a klasszikus halászlé, amit te is előszeretettel eszel karácsonykor, szintén magyar!


Forrás: Sőt, a Somlói galuska is magyar!
Forrás:

2015-ben lett hungarikum a kürtőskalács, ami egyszerre székely, erdélyi és magyar sütemény.


Forrás:

1884-ben Dobos C. József cukrászmester készítette el az első dobostortát, amit aztán róla is neveztek el, és 140 évvel később is nagy kedvenc.


Forrás:

Nem csak karácsonykor imádjuk a töltött káposztát, de tény, hogy a magyar családoknál ez szinte elmaradhatatlan az ünnepi szezonban.

Egyébként a töltött paprika is a magyar konyhához kötődik.


Forrás:

Ugyanez a helyzet a csirkepaprikással is. Maga a piros paprika például kifejezetten a magyar konyha egyik kedvenc fűszere.

Tudtad, hogy ennek kapcsán még a Jóbarátok egyik intrójában is elrejtettek egy részletet? KATTINTS IDE érte!


Forrás:

Sokaknak talán furcsa lehet a tészta, túró és szalonna hármasa, de a magyaroknak biztosan nem!


Forrás:

A túrógombóc pedig tökéletes desszert, és a magyar konyhákban gyakran készítik is!


Forrás: És ha már túrós finomságok, mindenki kedvence, a Túró Rudi sem található meg más országban!
Forrás:

Feltehetően az 1700-as években készítettek először pogácsát, ami azóta is nagy kedvenc hazánkban.


Forrás:

Annak ellenére, hogy külföldön is bőven találsz a boltokban kolbászt, valójában a disznóvágásokon oly gyakran készülő hurka, és ezzel együtt a kolbász is magyar sajátosság.


Forrás: Külföldön néha magyar hummuszként is emlegetik a körözöttet.
Forrás:

A paprikával, paradicsommal, vöröshagymával készült lecsó, amit sokan virslivel, kolbásszal és tojással dobnak fel, szintén magyar sajátosság.


Forrás:

Akárcsak a rakott krumpli, sok tejföllel, sajttal, tojással és kolbásszal!


Forrás:

Íme egy másik egytálétel Magyarországról, amiben a piros paprika kiemelt szerepet kap!


Forrás:

Meglepő, de bizony a kakaós csiga is magyar! A klasszikus, általunk ismert verziót Pösch Mór találta fel az 1900-as években, és azóta is nagy kedvenc maradt!


Forrás:

Ki gondolná, hogy konkrétan a klasszikus kifli, mint péksütemény is a magyarokhoz kötődik? De tény, hogy először Ausztriában készítették a 13. században, így mindkét országban sajátosság lett.