Galéria

8 csodaszép karácsonyfa a világ különböző tájairól

Forrás: Itt valójában nem is kifejezetten egy karácsonyfáról, hanem karácsonyfa alakú kivilágításról beszélünk. Ráadásul szép hosszan! Az ünnepi szezonban ugyanis Gubbio városánál mindig felhelyezik a fényeket, hogy 650 méter magas fenyőfa legyen a végeredmény. Konkrétan 50 km-es távolságból is látni!
Forrás: A Rockefeller Center karácsonyfája méltán híres, hiszen évről évre csodálatos dekorációval kerül ki a kiválasztott fa a térre. Nem véletlen, hogy még a Reszkessetek, betörők! második részében is szerepet kapott.
Forrás:

Lehet, hogy Vilnius nem cseng ismerősen, de Litvánia szépséges városának terén mindig különleges karácsonyfa kap helyet. Olyannyira, hogy nagyon sok évben megkapta már a legszebb karácsonyfa címét.

Idén Dominykas Koncevičius készítette el a fát, több, mint 1 millió izzó segítségével.


Forrás:

Az ország leghíresebb terén, a Vörös téren sem maradhat el a karácsonyfa! Akárcsak hazánkban, úgy itt is ünnepi díszkivilágításba öltözik az egész tér, és egy óriási karácsonyfa adja meg igazán a hangulatot.


Forrás: Mivel az országban karácsonykor nincs hó, sőt, inkább kellemes meleg van, így más módokon kell ünnepi hangulatot teremteniük. 2014-ben ezt a 82 méter magas, vízen lebegő karácsonyfát helyezték el a városnál, ami több százezer turistát csalogatott a városba. Sajnos minden évben nem kerül ki, pedig mesés látvány!
Forrás: Franciaországban, pontosabban Párizsban található meg az előkelő francia áruházlánc épülete, ahol alaposan kitesznek magukért az ünnepek közeledtével. Minden évben más tematika alapján készül a dekoráció: volt, hogy csak papírból készítettek el mindent, és olyan is, hogy más bolygók inspirálták a tervezőket. Idén különböző mesés figurák kaptak szerepet, ráadásul fél óránként lekapcsolják a lámpákat, hogy a vásárlók megnézhessék teljes pompájában a karácsonyi díszkivilágítást.
Forrás: 2011-ben érdekes látvány várt azokra, akik a londoni St Pancras pályaudvaron sétáltak keresztül. Ugyanis 600 ezer Lego darabból készült el az akkor 10 méter magas karácsonyfa!
Forrás:

A Vatikánból sem hiányozhat karácsonykor az ünnepi hangulat. Az óriási karácsonyfa itt is adott: 28 méter magas és 8 tonnás fa díszíti idén a Szent Péter teret.