Galéria

6 dolog az otthonodban, amit te észre sem veszel, de a vendégek rögtön kiszúrnak

Forrás: Foltok a kilincs körül

A kilincseket napi szinten többször is megérintjük, attól függően, épp melyik szobáról beszélünk. Épp ezért fel sem tűnik nekünk, hogy az ujjunkról rákerülő olajak mennyire észrevehetővé válnak, pláne, ha úgy vetül rájuk a napfény. Arról nem is beszélve, hogy a kilincsen általánosságban véve több baktérium képes rejtőzködni, így mielőtt vendégeket fogadsz, törölgess át minden ajtót.
Forrás:

Az otthonod illata

Az, hogy a házba belépve milyen illat fogadja a vendégeket, az első benyomásban nagyon fontos szereppel bír. Ha kellemes illat van, például sütemény vagy gyertya illata terjeng, máris tisztábbnak és otthonosabbnak érződik a lakás. Míg ha erre nem figyelsz, elfelejtesz szellőztetni vagy ecettel takarítasz nem sokkal korábban, azt a vendégek rögtön kiszúrják.


Forrás:

Piszkos törölköző

A kézmosás során használható törölköző nagyon fontos része az összképnek. Hiába mosod ki 100-szor, ha olyan szennyeződés van a szövetben, ami már nem jön ki, koszos hatást fog kelteni. Ugyanez igaz akkor is, ha régi darabról van szó, aminek nedvesség hatására kellemetlenebb szaga lesz. Alaposan, fertőtlenítő mosással mosd ki ezeket, már csak a COVID miatt is, így elkerülheted a kellemetlenebb pillanatokat.


Forrás:

Totál eltérő dekorelemek

A vendégek azonnal kiszúrják, ha a nappalidban kitett dekorelemek stílusukat tekintve teljesen eltérőek egymástól! Sokszor nem is gondolnánk, hogy ez, valamint a túl sok tárgy együttesen rendetlenség érzetet teremt, hiába takarítunk ki alaposan. Például ha van a szobában polc, ami szinte 100%-osan meg lett pakolva, és hol egy modern, hol egy vintage, hol színes, hol pedig fekete-fehér elemek állnak rajta, úgy az összhatás sem lesz túl kellemes.


Forrás:

Tiszta padló

Egy statisztika is megerősítette, miszerint a vendégek alaposan megfigyelik a konyhai padlót. Ez az a hely a lakásban, ahol könnyedén elszóródnak morzsák, kis ételdarabok, így nagyon fontos, hogy a tisztaságára extrán odafigyelj. Pláne, hogy a legtöbb látogató rögtön leveszi a cipőjét, így nem szerencsés, ha bármi a talpukra ragad. Ugyanez igaz egyébként a bejáratra is, ahol a cipőinket tároljuk. A lábbelik talpáról hamar lehullanak a szennyeződések, amik nekünk már fel sem tűnnek, de épp ezért érdemes ezt kétszer is átsöpörni!


Forrás:

Tükrök és ablakok

Nincs olyan vendég, aki a fürdőszobába lépve ne nézne bele a tükörbe! Márpedig ekkor a legkisebb szennyeződések is feltűnővé válnak, úgyhogy ezt semmiképp se hagyd ki a vendégvárás előtti takarításból. Ugyanez igaz az ablakokra is: ha süt a nap, az bizony a legapróbb szennyeződéseket is fel fogja nagyítani.