Galéria

Milyen vitaminokra van szükséged 20, 30, 40 és 50 év felett?

Forrás:

A 20 év körüli nők gyakran elfoglaltak, ami rengeteg energiát igényel, így nagy szükségük van a B-vitamin pótlására. A B-vitamin visszatölti az energiadepókat úgy, hogy segít energiát előállítani az elfogyasztott ételből, valamint nagyban támogatja a vörösvértestek termelését. A fogamzásgátló szedésével is bizonyos mennyiségű B-vitamin kiürül a szervezetből, köztük a B2 (riboflavin), a B9 (folsav) és a B12. Persze egy változatos étrend lehetővé tenné, hogy ezek az anyagok kellő mennyiségbe jussanak be a szervezetben, de a 20 évesek életvitele eléggé ’viharos’, így a vitamin pótlás biztos megoldás lehet az egészség megőrzésében.

A gyermekvállalás előtt álló nők számára is ajánlott a folsav szedése, mivel ez csökkentheti az újszülöttek születési rendellenességeinek kockázatát.

A magnézium, melyet általában az élelmi rostokban gazdag élelmiszerek tartalmaznak, egy másik ajánlott vitamin. A 20 éves nők általában nem jutnak elég magnéziumhoz táplálkozásuk során, mely következtében étvágytalanság, fáradékonyság és gyengeség alakulhat ki. Győződjünk meg tovább arról is, hogyha multivitamint szedünk, akkor az adott készítmény tartalmaz-e kalciumot. Ha ebben a korban elegendő kalciumhoz juttatjuk a szervezet, csökken a csontritkulás kockázatának későbbi kialakulása. A 20-as évek során fontos a vas pótlás. A havi menstruációs ciklus növeli a vashiány kockázatát. A magas intenzitású és állóképességű sportokban részt vevő nőknek több vasra lehet szükségük, és a vaskészítmények segíthetnek megelőzni a vashiányos vérszegénységet, akár terhesség alatt is. 


Forrás:

Ha betöltötted a 30. életévedet, a vitamin palettádnak még mindig tartalmaznia kell vasat és folsavat. Továbbá ismerkedj meg a kolinnal, mely szintén fontos tápanyag a harmincas nők számára. Ez a vízben oldódó tápanyag kulcsszerepet játszik a máj és az agy megfelelő működésében, a sejtmembrán válasz és sejtmegújító képességében, a magzati gerincvelő és a korai agy fejlődésében. Ez a makrotápanyag, amit a B- komplex részeként kezelnek, biztosítja az idegrendszer és az izomok egészséges működését. Szervezetünk kis mennyiségben elő tudja állítani, de napi szükségletünk biztosításához, külső forráshoz kell nyúlnunk. A Kolin, nagy mennyiségben található a májban, a tojásban, a lazacban, a kelbimbóban és a karfiolban.

A nők korának előrehaladtával növekszik a kalcium és a D-vitamin iránti igény is. Figyelni kell ezek kellő pótlására, már ebben a korban is, hisz a nők körében a csontritkulás kockázata fennáll. Amint a nők eléri a menopauzát, az ösztrogén szint csökkenni kezd. Az ösztrogén egyik feladata az is, hogy segítse megvédeni a nőt a csontritkulástól, így ha már a menopauza előtt gondoskodunk a kellő kalcium és D-vitamin rendszeres beviteléről, megelőzhetővé válik a csontritkulás.


Forrás:

A Kalcium és D-vitamin továbbra is létfontosságú tápanyag marad a 40-es éveiben járó nőnek. A D-vitamin felszívódása az életkor előrehaladtával csökken, a 40-es évektől kezdődően, így pótolni kell. Hogyan segít a D-vitamin? Fokozza az immunrendszert, csökkenti a gyulladásokat és hozzájárulhat a légzőszervek egészségének megőrzéséhez. A 40 év körüli nők számára a D-vitamin, alap vitamin kell, hogy legyen.

Sok nő szembesül ilyekor a korai menopauzával, így az omega-3 zsírsavak nélkülözhetetlen tápanyagokká lépnek elő számukra. A halolaj kiváló étrend kiegészítő lehet, hisz gazdag omega-3-ban. Kimutatták, hogy ez a tápanyag csökkenti a szívbetegségek kockázatát, amely a nők első számú ellensége, és támogatják az agy egészséges működését.

A május 13-án kezdődő Joy-Napok keretein belül, kedvezményesen elérhetőek lesznek a Hush&Hush étrend-kiegészítő vitaminok is! Köztük a TimeCapsule termékeket is 20% kedvezménnyel tudod megvásárolni. A TimeCapsele  fokozza a kollagén termelési képességet, növeli a bőr nedvességszintjét, véd a környezeti károk, szennyeződés, a napfény és a kék fény hatásai ellen, csökkenti a kipirosodást és a pattanásokat, növeli az immunitást, a cinkkel, a C-vitaminnal és benn lévő ginzenggel, energiát biztosít az egész szervezetnek.


Forrás:

Ha eléred az 50 éves kort, a Kalcium, a D-vitamin és a B12-vitamin továbbra is nélkülözhetetlen vitamin lesz. A D-vitamin szintet, persze napozással lehet fokozni, de a kor előrehaladtával, a bőr elveszíti képességét a vitamin szintetizálására.

A B12-vitamin felszívódása is az évek múlásával csökken, így a B12 pótlása, 50 éves kor felett hasznos lehet.  Hiányában gyengeség, fáradékonyság, vérszegénység alakulhat ki.