Galéria

7 karácsonyi növény, ami feldobja az otthonod decemberben

Forrás:

A dísznövény változata gyakran bukkan fel a boltokban decemberben, kisebb és nagyobb verzióban is meg lehet vásárolni. Igazi karácsonyi hangulatot varázsol a szobába, és még néhány könnyebb díszt is elvisel magán. Cserepes növényként legfeljebb 1,5 méteresre nő, világos és félárnyékos helyen érzi jól magát. Fűtött szobában érdemes vízzel permetezni.


Forrás:

Ugye, hogy neked is ez a virág ugrik be elsőként, ha a karácsonyról beszélünk? Mivel Mexikóban őshonos, nem bírja a hideget, így még véletlenül se tedd olyan helyre, ahol fázhat, mert gyorsan leperegnek a levelei. A tipikus piros szín mellett találsz halványrózsaszínű, pink, fehér és narancsos árnyalatút is. Így már csak azt kell eldöntened, melyik illik legjobban idén a lakásdekorodhoz.


Forrás:

A növény cakkos mélyzöld leve és piros bogyója a karácsony egyik szimbólumává vált az évek alatt: koszorúk, kopogtatók készülnek belőle, de megjelenik a karácsonyi textíliákon és csomagolópapírokon is. Terebélyes cserje, leginkább fák tövében érzi jól magát, alacsonyabb példányai 1,5 méter magasra nőnek meg.


Forrás:

Bár az orchidea annyiban kilóg a sorból, hogy egész évben kapható az üzletekben, mégis tipikusan karácsonyi növénynek számít, mert ilyenkor borul virágba. Csupán meg kell találnod a lakásodban a megfelelő helyet arra, hogy évekig éljen és virágozzon neked. Általában olyan ablakpárkányban érzi jól magát, ahol világos van, de nem éri közvetlen napfény. Az öntözéssel sem kell túlzásba esni, csak akkor locsold meg, ha nagyon száraz a földje.


Forrás:

Ez a növény különleges szív alakú szirmokkal büszkélkedhet, amik piros, rózsaszín és fehér színben nőnek. Egész télen hoz új virágokat, ha világos helyen tartod. Viszont ez a növény is durván mérgező az állatokra nézve, így a kutyádat, cicádat ne engedd a közelébe.


Forrás:

Szintén egy szubtrópusi növényről van szó, aminek gyönyörű virága van. Gyakran a képen látható összeültetés részeként lehet megvásárolni és bár első ránézésre lehet, hogy nem tűnik úgy, de elég egyszerű a gondozása. Világos ablakra és némi öntözésre van csupán szüksége ahhoz, hogy 6-8 héten keresztül ilyen gyönyörű maradjon. A háziállatoktól viszont érdemes távol tartani, mert minden része mérgező.


Forrás:

Ha csak egy növényt szerzel be idén, ez legyen az, ugyanis megfelelő tatás mellett akár évtizedekig is kitart. Szereti a fényt, és akkor érdemes öntözni, ha a földje teteje kiszárad. Ahhoz, hogy következő évben is csodás színes virágokat hozzon, nyáron kevés vizet és tápanyagot adj csak neki, ősszel pedig próbáld hűvösebb és sötétebb helyen tartani.