Galéria

8 egészséges és finom nasi, amit akár este is elfogyaszthatsz

Forrás:

A hummus alapja a csicseriborsó, ami tele van fehérjével, ami teltségérzetet ad, így biztosan nem fogsz korgó gyomorral lefeküdni aludni. A legjobb, ha mártogatósként használod nyers zöldséghez vagy teljes kiőrlésű kekszhez.


Forrás:

Ezt az ételt valószínűleg te is inkább a reggeli részeként tudod elképzelni, ami nem véletlen. A zab ugyanis egy olyan összetett szénhidrát, ami lassan bomlik le, így szabályozza a vércukorszint-ingadozást, de ez nem csak a délelőtti órákban jön jól, hanem este is. A Columbia Egyetem tanulmánya szerint ez a fajta szénhidrát olyan anyagokat szabadít fel az agyban, ami nyugodtságot okoz, ami elengedhetetlen a pihentető alváshoz.


Forrás:

Ha nem akarsz kajakómában szenvedni, csak egy kis nassolnivalót ennél, akkor a popcorn is tökéletes választás lehet. Három bögrényi adag nagyjából 100 kalóriát tartalmaz, úgyhogy még emiatt sem kell aggódnod. Persze a mikrós vajas és sajtos popcorn felejtős, ha igazán egészséges nasira vágysz, a tűzhelyen, egy serpenyőben pattogtatod ki a szemeket mindenféle zsiradék hozzáadása nélkül.


Forrás:

A görög joghurt tele van fehérjével, ami hozzájárulhat a nyugodt alváshoz, sőt a Pennsylvaniai Egyetem egyik kutatása szerint a joghurtban található kalcium segíti az agyat triptofán és a melatonin felhasználásában, ami szintén pihentető alvást biztosít. Cukor helyett pedig egy kis gyümölccsel édesítsd meg a joghurtot.


Forrás:

Sós, ropogós és még az elalvásban is segít ez a mag, ami tele van magnéziummal, aminosavakkal és cinkkel.


Forrás:

A banánról köztudott, hogy tele van káliummal, aminek izomlazító hatása van és akár a görcsös vádlira is pozitívan tud hatni. Hogy ne legyen ilyen egyszerű a snack, nyugodtan kombináld egy kis mogyoróvajjal, ami egészséges zsírokat tartalmaz. Ráadásul, ha turmixgépbe dobod és megspékeled egy kis jéggel, még egészséges fagyit is készíthetsz belőle.


Forrás:

Ha semmi kedvend popcornt pattogtatni vagy banánt turmixolni, akkor elég, ha egy kis marék magot megeszel, ami egészséges zsírokat és fehérjét is bőven tartalmaz. A diófélék segítenek szabályozni a vércukorszintet, leküzdeni az éhségérzetet, csökkenteni a gyulladást és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.


Forrás:

Jó hír azoknak, akik amúgy is odavannak ezért a kajáért, hogy az avokádó egészséges zsírokkal, káliummal és rosttal van tele, ami jót tesz az emésztésnek. Tegyél a pirítósra egy kis csírát, paradicsomot, sót, borsot is és ha szereted a csípős ételeket, akkor koronázd meg az egészet egy kevés jalapenóval.