Galéria

6 egyszerű DIY, amitől karácsony illatú lesz a lakásod

Forrás:

A luxus illatgyertyákkal sincs semmi baj, de ha olcsóbb és gyors megoldásra vágysz, akkor a következő tipp jól jöhet. Szedj össze a konyhádból minden olyan fűszert, ami a karácsonyra emlékeztet: néhány rúd fahéjat, őrölt fahéjat, szerecsendiót, citrusféléket, gyömbért, vaníliát, és mindezt megspékelheted egy kis illóolajjal és aszalt gyümölccsel is. Öntsd egy lábasba a hozzávalókat, engedj rá egy kis vizet és tedd fel lassú tűzön főni. Néhány pillanat alatt az egész lakást elárasztja majd a fűszeres potpourri illata.


Forrás:

Ehhez mindössze egy üvegcsére, néhány hurkapálcára, karácsonyi illóolajra, vodkára és vízre lesz szükséged. Töltsd meg az üveget vízzel, tegyél bele néhány evőkanál olajat és vodkát, majd mártsd bele a pálcákat, amiket érdemes hetente megfordítani.


Forrás:

A karácsony elmaradhatatlan kelléke az illatos narancs, amit nemcsak elfogyasztani ér ilyenkor. Készíthetsz belőle mutatós koszorút vagy illatosítót is. Utóbbihoz mindössze annyi a dolgod, hogy felszeleteld és kiszárítsd a gyümölcsöt, majd egy vastagabb cérna segítségével összefűzd. Sütikiszúróval akár különleges formát is adhatsz az illatos szeleteknek.


Forrás:

Ehhez az ötlethez mindössze néhány tobozra lesz szükséged, amit akár egy közeli erdőben is összeszedhetsz, de természetesen a boltban is megvásárolhatod őket. Ha megtisztítottad és megszárítottad őket, locsold meg a kedvenc karácsonyi illóolajoddal, majd zárd egy tasakba a tobozokat, hogy kellőképpen magukba szívják az illatokat. Másnap szórd ki őket egy tálba, hogy az aromájuk betölthesse az egész szobát.


Forrás:

Vaníliából simán készíthetsz természetes illatosítószert is. Csupán egy üres üvegre, 2 deciliter vodkára és három vaníliarúdra lesz szükséged. Vágd félbe a rudakat, tedd az üvegbe őket és töltsd meg alkohollal. Hagyd sötét és hűvös helyen a keveréket, ameddig csak lehet, majd egy szórófej segítségével permetezd szét a lakásban.


Forrás:

Ha vendégeket vársz, vesd be ezt az egyszerű trükköt és mindenki el lesz ájulva a vaníliaillattól. Tegyél 2-3 evőkanál vaníliakivonatot egy kis hőálló tálba és kapcsold a sütőt 135 fokra. Egy órán keresztül simán bent hagyhatod a kivonatot a sütőben, ami folyamatosan árasztani fogja magából a finom illatot.