Galéria

Híres emberek, akik sokat köszönhetnek az anyukájuknak

Forrás:

Az ADHD és a diszlexia megnehezítette az iskolát Tatum számára. De a színészt édesanyja arra biztatta, hogy az osztálytermen kívül is tanuljon mindenből, amiből csak tud. „A mamám azt mondta: Légy szivacs. Így többet tanultam az emberektől, mint az iskolából vagy a könyvekből.”


Forrás:

Knightley már kisgyermekként színésznő szeretett volna lenni, de a diszlexiája megnehezítette az olvasást és a memorizálást. Keira drámaíró édesanyja bátorításul adott neki egy példányt a Értelem és érzelem forgatókönyvéből, amelyen Emma Thompson színésznővel (Keira bálványával) dolgozott együtt. Knightley édesanyja azt mondta neki: „Ha Emma Thompson nem tudna olvasni, akkor is csinálná… hogy túl legyen rajta, ezért el kell kezdened olvasni, mert Emma Thompson is ezt tenné.” Be is vált.


Forrás:

Gyermekként Goslingot ADHD-val diagnosztizálták, és olvasási nehézségei voltak. Az iskolában zaklatták, és tinédzser koráig nem voltak barátai. Anyja egy évig otthon tanította, hogy helyre tegye önbecsülését. Azóta Oscar-díjas.


Forrás:

A színésznő fiatalon felkapott lett, és a sikert nem tudta kezelni. Drogproblémái lettek, és persze a tanulást is parkolópályára tette. Amikor sikeresen rehabilitálták, anyukája javaslatára el kellett olvasnia 1-1 tankönyvet minden héten, csak úgy mehetett castingokra.


Forrás:

A különleges származású színésznőt édesanyja mondókákkal és a nehéz szavak versikékbe foglalásával tanította kisgyermek korában, így Lupita korai beszédhibái bámulatosan gyorsan eltűntek.


Forrás:

A bokszbajnoknak gondjai voltak az olvasással és a helyesírással. Diszlexiában szenvedett, és azt mondta, hogy alig tudta befejezni a középiskolát. De ez nem akadályozta meg az édesanyját abban, hogy támogassa az álmait. „Anyám egyszer azt mondta nekem, hogy a magamba vetett hitem, az önbizalmam miatt ő is hisz bennem. Viccesnek tartottam, mert a belém vetett bizalma erősítette meg az önmagamba vetett hitemet. Szóval, mi is volt előbb? Akkor még nem vettem észre, de a szüleim a kezdetektől fogva segítettek életem alapjait felépíteni.”