Galéria

8 film, ami nagyon jól indult, de a befejezéssel mindent elrontottak

Forrás:

Jurassic World: Bukott birodalom

A Jurassic World nem éppen a világ legjobb filmje, de az tuti, hogy a dínó rajongók körében nagy siker volt! Szerettük a történetet, jó volt egy kicsit visszatérni ebbe a világba, ráadásul a főszereplők is jól hozták a karaktereket. A film pedig akár nagyon elgondolkodtató módon is véget érhetett volna. Hiszen abba az irányba haladt, hogy a főszereplőnk etikai döntést hozzon: megmentse a dínókat, ezáltal egy ökológiai katasztrófát előidézve, vagy hagyja őket elveszni? Az tuti, hogy nehéz lett volna az első mellett dönteni, de nagyon úgy állt, hogy ez lesz a helyes lépés.

Aztán jött a kislány, és elérte, hogy megmentsék a dinoszauruszokat, hiszen azok is klónok, akárcsak ő! Ezt a lezárást nagyon sokan kritizálták, hiszen így a film teljesen elrugaszkodott a valóságtól.


Forrás: Egy kis szívesség

Stephanie, egy egyedülálló anyuka megismerkedik a titokzatos és gyönyörű Emilyvel. Nagyon vágyik a barátságára, így boldogan mond igent, amikor Emily egy apró szívességet kér tőle, ez viszont hatalmas lavinát indít el mindkettőjükre. A film végig váratlan fordulatokkal kecsegtet, nagy titkok derülnek ki Emilyről, egészen az utolsó utáni percekig is. Szóval egy egész jó kis film lehetett volna, kivéve a befejezést.

Akkor ugyanis kiderül, hogy egy sokadik fordulat során Emily megpróbálja megölni Stephanie-t, ám mindez egy kamerán keresztül élőben sugárzik a neten. Aztán jön egy autó és elüti őt, miközben a többi anyuka lényegében csak bólogat, hogy na, ezt megérdemelte. Végül 20 évre börtönbe küldik, és ennyi. Elég furcsa lezárás, igaz?
Forrás: Wonder Woman

Az első Wonder Woman-film kifejezetten nagy sikert aratott! Jó volt látni, honnan indult ez az erős karakter, imádtuk a szerelmi szálat, és azt is, hogy egy női szuperhős lényegében mindenkit móresre tanít. Ráadásul maga a karakter is kifejezetten vicces volt! Csodanő egyébként a film kezdetétől azt hangoztatta, hogy Árész tehet minden háborúról, és ő azért lép közbe az I. világháború alatt, hogy megállítsa őt, ezáltal pedig véget vethet minden csatának. A film egészen realista maradt ahhoz képest, hogy szuperhősökről volt szó, hiszen a többi karakter végig azt hangoztatta, hogy nincs semmiféle háború isten, egész egyszerűen csak több nemzet, akik egymás ellen küzdenek.

Aztán jött a befejezés, ami egy hosszú harci jelenet volt, és ami során kiderült, hogy Ludendorfként rejtőzött el Árész, és bizony tényleg ő csinált mindent, ami a háborúhoz vezetett. Szóval elég csak őt legyőzni, és véget is ér az első világháború. Ez a harci jelenet sokaknak már nem tetszett, de a tény, hogy az isten halálát követően véget értek a csaták, nos, nem sok ember tetszését nyerte el.

Viszont az azt megelőző játékidő kifejezetten jó volt, szóval emiatt Wonder Woman megkapta a folytatást, sőt, már tudni, hogy egy harmadik rész is készülni fog.
Forrás: Toy Story 4

Woody és a többi karakter ismét visszatért a negyedik részben, méghozzá egy nagy kaland erejéig. A történet róla és Villiről szól, utóbbi viszont eredetileg villából lett játékszer, így nehezen viseli, hogy nem evőeszközként kezelik. Megszökik hát, de Woody, hogy új gazdáját, Bonnie-t boldoggá tegye, utána ered, hogy hazavigye. A film mindvégig arról szól, hogy Woody igyekszik visszatalálni a családjához, ám a befejezés sokakban csalódást ébresztett.

Miután ugyanis az egész film a fentiekről szólt, és Woody visszajuttatta Villit Bonnie-hoz, a karakter úgy dönt, hogy mégsem tér haza velük. Helyette inkább Bóval marad, hogy együtt éljenek tovább, mindezt az utolsó 5 percben. Többen is kritizálták a befejezést, miszerint egyáltalán nem illik a karakterhez ez a döntés.
Forrás: Jelek

Ez a film tényleg izglamas volt, szuper, kellően ijesztő, de nem volt tele olcsó jumpscare-ekkel. Szerettük! Az egész film egy családra fókuszál, akik egy farmon élnek, és furcsa jelenségeknek válnak szemtanúivá. Megmagyarázhatatlan gabonakörök jelennek meg a kukoricásban, egyre ijesztőbb dolgokat látnak, a kutyák megvesznek, a víz megposhad, és senki sem érti, mi történik. Végül kiderül, hogy földönkívüliek érkeztek a bolygóra, és senkit sem kímélnek.

A film vége aztán lényegében 5 percben megoldást is talál a problémára. Ugyanis ekkor derül ki, puszta véletlen folytán, hogy a földönkívüliek gyenge pontja nem más, mint maga a víz! Micsoda szerencse, hogy a főszereplő kislánya szanaszét hagyott egy-egy pohár vizet a lakásban! Sokan kritizálták, hogy az egyébként izgalmas filmet ilyen lezárással fejezték be, hiszen ha az UFO-k gyengéje maga a víz, minek jöttek egy olyan bolygóra, aminek közel 71%-a ebből áll? És nem mellesleg még az eső is gyakran esik!
Forrás: Világok harca

Maradjunk még egy picikét a földönkívüliek témájánál! A Világok harca izgalmas film volt, akció- és drámajelenetekkel együtt, szóval nem véletlen, hogy egy emberként izgultunk anno a moziban! A történet lényege, hogy egyik napról a másikra furcsa idegenek jelennek meg a városok felett, és mindenkit meg akarnak ölni. Ray próbál mindent elkövetni azért, hogy családját biztonságos helyre menekítse.

A film őket követi nyomon, és amikor már azt hittük, hogy kész, vége, nincs esély, a földönkívüliek nyertek, a lehető legegyszerűbb megoldással lezárul az egész cselekmény. Merthogy kiderül, hogy a lényeknek nagyon gyenge immunrendszerük van, egy kis baktérium vagy vírus is elpusztítja őket, és hát a Földön ebből van elég (mi lett volna velük, ha pont COVID idején jönnek?), szóval véget ér az invázió. A befejezéssel még maga Stephen Spielberg is elégedetlen volt! Amikor kijött a moziból, elárulta, hogy ennek így semmi, de semmi értelme, és kimondja: nem csináltak jó befejezést a Világok harcának.
Forrás: Azonosság

2003-ban még ez a film csak-csak megállta a helyét, de ma már egy ilyen befejezéssel esélye sem lenne! Adott tíz titokzatos idegen, akik egy hatalmas vihar alatt egy elhagyott motelben húzzák meg magukat. Senki sem ismeri a másikat, de mindenki sejti, hogy valami nem stimmel, rövidesen pedig kiderül, hogy egy sorozatgyilkos szemelte ki őket. Ahhoz, hogy túléljenek, rá kell jönniük, mi köti őket össze...

Tipikusan az a film, aminek a vége anno ledöbbentett minket, de leginkább azért, mert ESÉLYTELEN, hogy kitaláld. Itt most lelőjük a befejezést: valójában az összes főszereplő egy és ugyanaz a személy, akit épp gyilkosságért ítéltek el, és nem mellesleg skizofréniával küzd. Minden, amit láttunk a képernyőn, pusztán csak álom volt, semmi sem volt igazi, ami így az egészet értelmetlenné tette. Pláne mai szemmel nézve, mert egyébként hozzátenném, a 2000-es évek elején láttam a filmet, és tetszett, hogy fordulatos volt, de ma már nem valószínű, hogy ezt gondolnám.
Forrás:

Vaksötét

A film alapötlete talán furcsa lehet, de egyébként egy kifejezetten izgalmas és fordulatos horror alakult ki belőle. Három szegényebb sorsú fiatal úgy dönt, hogy betörnek egy idős, vak férfi otthonába, abban a reményben, hogy ellopják hatalmas vagyonát. Azt gondolják, könnyedén elbánnak az egyedülélő férfivel, ám azt még csak nem is sejtik, hogy egy exkatonával van dolguk, aki látás nélkül is pillanatok alatt elbánik velük. A horror nagyon izgalmas, szinte levegőt sem merünk venni egyes jelenetei alatt, és amikor a fiatalok leszöknek a pincébe, majd megtalálják a férfi nagy titkát odalent... Nos, az még inkább rátesz két lapáttal a filmre!

Aztán a befejezés mindent tönkretett. Egy ponton túl már kifejezetten fárasztóvá válik a macska-egér játék, és hiába hiszed azt többször is, hogy most már vége van, újra és újra kiderül, hogy életben van a fickó. Még a legeslegvégén is, amikor már tényleg biztosak vagyunk abban, hogy meghalt, és Rocky elmenekül, a hírekből megtudjuk, hogy ő is az a klasszikus horrorkarakter, akit lelőhetnek, lelökhetnek a lépcsőn, megkéselhetnek, és még mindig semmi baja... Kár volt érte!

De hát valószínűleg a készítők ezzel akarták elérni, hogy lehessen folytatás, ami zöld utat kapott, és idén érkezett meg külföldön.