Galéria

Hat dolog, amiben az introvertáltak jobbak, mint az extrovertáltak

Forrás:

Igaz, hogy az extrovertált személyiségvonásokkal rendelkező emberek általában otthonosabban mozognak társasági helyzetekben és könnyebben teremtenek kapcsolatot; de egy, a Yale Egyetemen végzett nemrégi kutatás szerint az introverzióhoz jobb megfigyelőképesség társul. Az introvertált ember jellemzően alaposabban felméri és megérti környezetében élők tulajdonságait, és ettől alkalmasabbá válik arra, hogy hatékonyan irányítsa őket, ha arra van szükség.


Forrás:

Odafigyelnek, meghallgatják a partnerüket, képesek érdemben reagálni és belekérdezni a részletekbe. Valóban és mélyen érdeklődnek a másik iránt és ezt hajlandóak ki is fejezni. Az introvertált személyiség együtt jár azzal, hogy az ember kifejezetten olyanok társaságában érzi jól magát, akiket jól ismer, és türelmesnek mutatkozik akkor is, ha elsőre nem talál megértésre. Ezek a tulajdonságok alkalmassá teszik arra, hogy hosszú távú és intenzív kapcsolatra tegyen szert.


Forrás:

Az introverzióval együtt járó alapos, jó megfigyelő személyiség azt is jelenti, hogy ha az ember legyőzte a bukástól való félelmét, akkor tulajdonképpen egészen jól tudja a képességeit közönség előtt is kamatoztatni. Nem véletlen, hogy rengeteg introvertált – vagy magát annak nevező – híresség is akad. 


Forrás:

Az introverzió egyik fontos vonása, hogy az ember egymagában (vagy a közvetlen környezete kizárásával) tud a legkönnyebben feltöltődni. Akármeddig elpiszmog egymagában és mindig talál tennivalót akkor is, ha napok óta egyedül van otthon. Ritkán szenved a magánytól, ellentétben az extroverzióra hajlamosabb emberekkel.


Forrás:

Nem állítanak be hozzád hívatlanul; nem kenyerük a small talk; nem lopják el előled a reflektorfényt. Sok introvertált emberen nem is látszik elsőre, milyen jó és hűséges barát tud lenni.


Forrás: És proaktívak is. Egy introvertált személyiségjegyekkel rendelkező beosztottnak semmit sem kell kétszer elmagyarázni; ha egyszer megérti, utána önállóan fejleszti tovább a tudását. Ő nem fog minden aprósággal hozzád rohangálni. Persze ez nem jelenti azt, hogy minden extrovertált tökéletesen önállótlan lenne, sőt.