Galéria

Így szedd le a hajfestéket könnyedén onnan, ahová nem való

Forrás: Bőrgyógyászok egyszerű, szappanmentes arctisztítót és vizet javasolnak ezekre a területekre; de babaolajjal illetve, argán-, és kókuszolajjal is hatékonyan működik a dolog. Egyes márkáknak léteznek konkrétan e célra kifejlesztett termékei; melyek előnye, hogy gyengédek a bőrhöz, viszont a festéket nagyon hatékonyan leszedik. Ha ezek mégsem jönnének be; még mindig próbálkozhatsz gyógyszertári alkohollal átitatott vattapamaccsal. Arra azért ügyelj ilyenkor, hogy a folttal együtt le ne dörzsöld a bőrödet is.
Forrás:

Fogós kérdés: hogyan szedd le a fölösleges festéket a fejbőrödről úgy, hogy a hajadon viszont rajta maradjon? Szakértők szerint egy gyengéd, hámlasztó hatású, vagy oxisavas sampon is segíthet a problémán, utóbbit viszont ne használd túl gyakran, mert fakíthat a festett hajad színén.


Forrás:

Ezek a területek kevésbé érzékenyek, mint az arcod, vagy a fejbőröd, így ha ide csöppen a festékből, kicsit „durvább” módszereket is bevethetsz, hogy eltüntesd a foltokat. Például keverj össze mosogatószert és szódabikarbónát; ez az elegy hatásos a festék ellen. Utána alaposan öblítsd le és alaposan kend be hidratáló krémmel a kezeidet. Az alkoholos dörzsölgetés - ha túlzásokba esel - nagyobb kárt is csinálhat, mint maga a hajfesték, amit le akarnál szedni.

Ha pedig a foltok erre sem reagálnak, próbálkozhatsz még lakklemosóval és kézfertőtlenítővel is.


Forrás:

Ha pedig már a hajfestés előtt bekrémezed azokat a kényes területeket, amiket a leggyakrabban össze szoktál kenni; a festék még ha le is csöppen, a benne levő kemikáliák kisebb eséllyel fognak tudni beszívódni a bőrödbe. Egy kis kókuszolaj a halántékra például sokat segíthet. A sötét festékekkel pedig eleve próbálj meg sokkal elővigyázatosabb lenni.