Galéria

7 jel, hogy vírus van a telefonodon: fontos minél előbb cselekedni

Forrás: Gondolnád, hogy egy telefonos vírus plusz pénzedbe is kerülhet? Pedig így van! Akadnak olyan kártevők, amelyek úgy használják a mobilodat észrevétlenül, hogy drága üzeneteket küldenek, hívást indítanak, és te még csak észre sem veszed, mert mindez a háttérben zajlik. Csak annyi tűnik fel, hogy hó végén magasabb a telefonszámlád.
Forrás: Furcsa, hogy a telefonodon gyorsan elfogy az internet? Esetleg észrevetted, hogy rengeteg adatforgalmat bonyolít le, noha alig használod a WiFi-t? Ezek arra utalhatnak, hogy a háttérben egy vírus tevékenykedik az internetedre rákapcsolódva. Érdemes ellenőrizni a beállításoknál az adatforgalmat, és megnézni, látsz-e valami gyanúsat.
Forrás: Ha egy vírus van a telefonodon, és a szoftvert feltörték, úgy egyes applikációk összeomolhatnak. Persze ennek alapjáraton rengeteg oka lehet, a hibás frissítéstől kezdve a tárhely állapotáig, de ha azt látod, hogy rengeteg hely van még az eszközön, és mások nem tapasztalnak hasonló hibát az adott appnál, nálad lehet a gond.
Forrás: Ma már a felugró reklámok egyáltalán nem számítanak ritkaságnak, de ha akkor is feldobálja a telefonod őket, amikor nem is nézed a böngészőt, úgy érdemes óvatosnak lenned. Ugyanez igaz akkor is, ha csupa olyan reklámot látsz, ami kifejezetten privát, és biztos, hogy nem kerestél a témában a neten előtte, ám a mobilodon lehetnek hozzá kapcsolódó infók.
Forrás: Ha egy vírus a háttérben tevékenykedik, folyamatosan dolgozik, az bizony megerőltető lehet az aksidnak. Ezért azt tapasztalhatod, hogy már a nap első felében 20%-on áll a töltöttség, noha semmi extrát nem csináltál vele. Érdemes azt is megnézni, hogy mennyi RAM-ot eszik a telefonod, mert ha túl sokat, az is kártevőre utalhat.
Forrás: Feltűnt, hogy olyan applikációk is vannak a mobilodon, amiket te tuti, hogy nem töltöttél le? Ez is a vírusok egyik formája lehet! Sőt, az sem ritka, hogy egyes appokkal együtt töltődnek le a vírusok, így mindig duplán ellenőrizd, mennyi vélemény és letöltés van egy-egy app alatt!
Forrás: Biztosan te is láttál már olyat, hogy valaki üzenetet küldött neked a Facebookon, akár más nyelven, egy linkkel együtt. Ha pedig rákattintasz, akkor vírus kerül az eszközre, és a te nevedben is mennek tovább az üzenetek. Ezt a telefonodra is letöltheted óvatlanul, és még csak észre sem veszed, hogy spam üzenetekkel bombázod az ismerőseidet.