Galéria

A lista, ami minden horrorrajongó kedvét meghozza a karácsonyhoz

Forrás:

A Krampusz afféle hangolódásnak jó. Mert bár eléggé para és borzongató, még jócskán van benne humor és egy kis családi feeling. Kamasz gyerekkel kiváló szülő-csemete horrormozizás lehet.


Forrás:

A Karácsonyi horrormese egy 2015-ös alkotás, ami tele van bizarr dolgokkal, és a karácsony összes ikonikus szereplője kifordul önmagából. Jól ötvözi a kisvárosi mészárlós filmeket a karácsony hangulatával.


Forrás:

A Fekete karácsonyt 2019-ben hozta el a horror mester, Blumhouse. A Hawthorne Főiskola az ünnepekre elcsendesedik, az ott maradt diáklányokat egymás után kaszabolja le a kampuszon egy ismeretlen tettes. De a gyilkos hamarosan ráébred, hogy ebben a generációban a fiatal nők nem hajlandók passzív áldozatok lenni, és készen állnak a visszavágóra.


Forrás:

A Jack Frost egy 1997-es nagyon fura és abszurd alkotás, melyben egy pszichopata sorozatgyilkos a kivégzése napján történő átszállításkor balesetet szenved és gyilkos hóemberré változik. A mű még folytatást is kapott 2000-ben.


Forrás:

Akik rajonganak a klasszikusokért, azoknak érdemes felkutatni a Silent Night, Deadly Night című 1984-es filmet, ami egy tipikus horror. A történetben egy árva gyermek felnőve könyörtelen mészáros lesz, aki Mikulás jelmezt öltve szedi áldozatait.


Forrás:

A Zsákutca (Dead End) nem egy könnyű kikapcsolódás. Karácsonykor a főhős és családja húsz éve ugyanazon az útvonalon közlekedik a nagymamához. Idén azonban rövidebb utat választanak és ez lesz életük legrosszabb döntése. Egy titokzatos, fehér ruhás nő az erdőben vándorol, halottakat hagyva maga után. Szörnyű titkok törnek felszínre, és a karácsony igazi rémálommá válik.


Forrás:

A Véres karácsony (The Children) inkább gyermekteleneknek ajánlott, mert a történet szerint egy, az ünnepekre az unokatesókhoz utazó család egyik gyerekén kiütközik valami zombi vírus, ami aztán átmegy a többi gyerekre is. A kritikák vegyesek, de aki bírja a hasonló témákat, feltétlen nézze meg!