Galéria

Színésznők, akik bár gyerekként kezdték, csak később futottak be

Forrás:

Tudtad, hogy Katherine Heigl fiatal lányként szerepelt egy Különös kívánság (Wish Upon a Star) című, 1996-os televíziós produkcióban? Nem is csoda, ha nem emlékszel rá onnan; a tizenéves lányt alakító Heigl-nek sem a korai szerepei hozták meg az áttörést. Hírnevét évekkel később, a Grace klinikával (Grey’s Anatomy) alapozta meg.


Forrás:

Amikor Jessica Alba 13 évesen feltűnt az Alex Mack titkos élete (The Secret World of Alex Mack) című televíziós sorozatban, senki meg nem mondta, hogy felnőttként mekkora sztár lesz majd belőle. A Nickelodeon-on futó tinidráma; ha más nem, ugródeszkának jó volt Alba későbbi karrierjéhez.


Forrás:

A Twilight sorozattal befutó Kristen gyerekszínészként már ott szorongott Jodie Foster oldalán a Pánikszobában. Bár a thriller sokunk emlékezetében élesen él, Foster cukorbeteg lányát alakító Kristen nem ebben a szerepben érte el a nagy áttörést.


Forrás:

Már 1979-ben, 14 évesen szerepelt az Egy kis románc (A Little Romance) című amerikai filmben. Bár a kritikusok akkor felfigyeltek rá, minek következtében sok filmszerepet kapott; felejthetetlen alakítást azonban egyiben sem alakított. A nagyobb sikerek, elismerések őt is később találták meg.


Forrás:

Regina szintén 14 éves volt, amikor már kamerák előtt szerepelt. Feltűnt a Fekete vidék (Boyz in the Hood) című sorozatban, majd a 227 című családi vígjátéksorozatban pedig öt évadon és 107 részen át alakította Brenda Jenkinst. Nagyobb ismertségre azonban csak később, a kilencvenes évek végén, a kétezres évek elején tett szert.


Forrás:

A Kegyetlen játékok, és a Doktor Szöszi sorozatok sztárja szintén zsenge korában kezdte a szereplést, de nem gyerekszínészként robbant be a köztudatba. Első filmes alakítását 15 évesen, a Holdember (The Man in the Moon) című romantikus drámában nyújtotta.


Forrás:

Fimes pályafutásának elején Scarlett a Reszkessetek betörők 3. részében, illetve A suttogó című filmben tűnt fel. Karrierje kétségkívül elindult, de neki sem ezek a korai szerepei élnek a köztudatban.