Galéria

Gazdag családok dadái kitálalnak: ilyen az életük valójában a színfalak mögött

Forrás:

A legtöbb dadát ügynökségeken keresztül találják meg a szülők, de még így is megesik, hogy több tucat jelentkezőből sem találják meg az ideális jelöltet. Persze interjú, akárcsak minden más állás esetén, itt is van, ám elég döbbenetes helyzetekben találhatják magukat a dadusok.

- "Egy nő írt nekem egy megüresedett dadai állás miatt. Egy 3 éves kisfia volt, egyetlen gyerek a családban, az anya elvált, a nagymamával élt, és elég magas volt a fizetés. Kíváncsi voltam, így hát elmentem egy interjúra. Minden jól ment, míg el nem kezdtek fura kérdéseket feltenni, mint például 'Hogy reagálnál, ha valaki ordítana veled?', 'Nagy gond lenne, ha különféle neveken szólítanánk?', 'Jól bírod a stresszt, vagy a sértegetések miatt sírni kezdesz?'"

- "Jelentkeztem egy híres álláskereső oldalon dada pozícióra. Amikor felhívtak, felkészültem, hogy majd beszélek az életkoromról, tapasztalataimról, stb. Ehelyett totál más kérdést tettek fel: 'Mi a csillagjegyed?' Amikor közöltem, hogy Szűz, annyit mondtak: 'Bocsi, de Bakot vagy Oroszlánt keresünk.'"


Forrás:

Nagyon gyakori, hogy a gazdag családok dadusai a családdal utazgatnak, és ezért is fizetést kapnak. Rengeteg olyan helyet látogathatnak meg, amire egyébként nem lenne lehetőségük, de a kikapcsolódásra általában nincs idejük. Minden nap a gyerekekkel vannak, figyelnek rájuk, szórakoztatják őket, míg a szülők pihennek.

"Dadaként dolgozom nagyon gazdag embereknek. Nyáron egy hatalmas jachton él a család. Francia konyhát biztosítanak. Több műszakban dolgozom: 3 hétig az ő otthonukban vagyok a Seychelles-szigeteken, 3 hétig itthon a szülővárosomban. Itt könnyedén depressziós leszek. Mindig vissza akarok térni a türkíz tengerhez, ahol a csillárok magasabban vannak, mint az én teljes házam. Egy ideje már azt érzem, hogy valaki más életét élem. Ki akarnék lépni, de nem megy - függője lettem ennek az életvitelnek."


Forrás:

A legtöbb dada magánélete a háttérbe szorul. Mivel gyakran kora reggel kezdenek és késő este végeznek, szórakozni egyáltalán nincs idejük. Nem ritka, hogy még hajnalban is csörög a telefon valamiért, és a hétvégéket is be kell áldozniuk a munka miatt.

"Amikor egy gazdag családnak dolgoztam, bentlakásos dadaként dolgoztam. 6:30-kor keltem, takarítottam, ott voltam a reggelinél, segítettem a gyerekeknek összekészülni az iskolába, takarítottam tovább, tanultam velük, együtt vacsoráztunk, utána pedig jött a játék és az esti rutin. Ekkorra már olyan kimerült voltam, hogy a szabadidőmben csak aludtam. 16 óra munka és alvás. Nem volt időm a magánéletemre! Megmondták, mit viseljek a házukban. Vettek nekem három nagymamás blúzt, három mom jeanst, két khaki capri nadrágot, hogy ezeket viseljem náluk. Még a pasimmal folytatott telefonos beszélgetéseimet is lehallgatták a szülők, volt, hogy még a kertbe is követtek, amikor pár percig egyedül akartam lenni."


Forrás:

A gazdag családok esetén a dadák fizetése jóval magasabb, mint máshol, hiszen lényegesen magasabbak az elvárások is. Emiatt viszont sokszor megengedik maguknak, hogy lenézően beszéljenek az alkalmazottakkal, gyakran kapnak leszidást, és van, hogy nem ehetik azt, ami a családnak lett vásárolva; külön, olcsó élelmiszert vesznek nekik. Az sem ritka, hogy utazásnál a család első osztályon utazik, a dada pedig a legolcsóbb jegyet kapja, de közben fel-alá kell rohangálnia a gyerekek miatt.

"Egyszer egy rendkívül gazdag családnak dolgoztam, és amikor ebédelni készültem a gyerekekkel, közölték, hogy 'a kisegítők' a konyhában ehetnek csak. Nem sokkal később felmondtam."

"Egy közeli barátom dadaként dolgozik. [...] Egyszer a szülők családi vakációzásra indultak Floridába. Annyi csavar volt a sztoriban, hogy az anya és az apa együtt utaztak egy szállodába, míg a barátom és a gyerekek a nagyszülőkhöz mentek pár órával arrébb, mondván, hogy a szülők nem akartak bűntudatot érezni amiatt, hogy nem csinálnak közös programot a gyerekekkel. Amikor felmondott, két hónapos felmondási időt ajánlott fel. Az anyuka kiakadt, ajtót csapkodott, sírt, lenézően viselkedett. Kiselőadást tartott neki arról, hogy 2 hónap nem elég arra, hogy találjon valakit helyette, és mennyire fontos ő ahhoz, hogy csak így itt hagyja őket. Később a nő telefonált, bocsánatot kért, és megkérdezte, maradna-e kicsit tovább, ha nem találnak mást a helyére. Miután a barátom nemet mondott, ismét levegőnek nézték. Az új dada egy héttel előbb érkezett meg, és egy nagyon édes lány volt, akivel tartották utána is a kapcsolatot. Mint kiderült, pár hónap után kirúgták, mert spanyol akcentusa volt, és az anyuka nem akarta, hogy a 4 éves gyereke átvegye tőle."


Forrás: A legtöbb gazdag család nagyon figyel arra, hogy a magánéletük privát szféra maradjon, még akkor is, ha ők maguk nem híresek. Néha extrém mértékekig is.

"Dadának lenni egy gazdag családnál olyan, mint bármilyen más családnál, apró különbségekkel. Például a szülők kérhetnek arra, hogy írj alá egy titoktartási szerződést a munkaszerződés mellett."

"Egyszer egy nagyon gazdag családnál dolgoztam, de mindent titokban kellett tartani náluk. Még a gyerekeket sem vihettem ki a parkba! Csak úgy, hogy a garázson keresztül osontunk ki, a telefonomat és a laptopomat a lakásban kellett hagynom, és több papírt is alá kellett írni, mielőtt kimentünk. Minden ablakot lehúzva tartottak. Jól fizettek, de borzasztóan stresszes környezet volt."
Forrás:

Dadának lenni csak első hangzásra tűnik szórakoztató melónak. A rengeteg munkaóra és a kevés szabadidő mellett ugyanis nagyon sokan kifejezetten szomorúak munka közben, leginkább a gyerekeket sajnálják.

"Korábban dolgoztam egy fiatal nőnek. Feltűnt, hogy a fia furcsán néz ki. Nagyon vékony volt és alig mert zajt csinálni. Az anyja hozzá se szólt. Az ölébe vette, öt percig csendben ült, majd megkérdezte: 'Szerinted mikor kezd végre beszélni?', olyan dühös lettem, legszívesebben megmondtam volna, hogy 'Soha! Mert soha nem szólsz hozzá.'"

"Dolgoztam egy gazdag családnak. Konkrétan reggel 7-kor érkeztem minden nap, és 22-23 körül jöttem el. Én keltettem a lányokat, megetettem őket, tánc órákra mentünk, hazahoztam őket, enyém volt a fürdetés, minden. A szülők még fizettek is azért, hogy csináljak valamit, amíg a lányok tánc órán vannak. Plusz pénzt kaptam csak azért, hogy menjek moziba vagy körmöshöz, és várjam meg őket. Lényegében én neveltem fel őket."

Ha pedig olvasnál még hasonló történeteket, KATTINTS IDE! Ebben a cikkben ugyanis világsztárok dadái tálaltak ki arról, milyen elképesztő dolgokat kértek tőlük olyan hírességek, mint például Julia Roberts.