Galéria

Konyhai hackek, amikhez a mikród használhatod

Forrás:

Vágd le a hagyma két végét és tedd be a mikróba 45 másodpercre, mielőtt felvágnád – ez lefegyverzi azt az összetevőt, ami máskor megríkat hagymadarabolás közben. (Azt azért vedd számításba, hogy a hagyma ezután meleg és puha lesz.)


Forrás:

Megmentheted a száraz kenyeret. Csak csavard be egy nedves konyharuhába és mikrózd 10 másodpercig: a nedvesség ezalatt felfrissíti.


Forrás:

Ne dobd ki a maradék friss petrezselymet vagy bazsalikomot, inkább szárítsd meg őket: tedd a zöldfűszereket papírtörlőn a mikróba 30 másodpercre. Az ily módon szárított fűszernövények egy évig állnak el.


Forrás:

Könnyebben megpucolhatod a fokhagymát. Elég 20 másodpercre betenni a mikróba, és ha kivetted, a gerezdek lazán kicsusszannak a héjukból.


Forrás:

A barna cukrot megpuhíthatod a mikró segítségével. Tedd a megkeményedett cukrot egy tálba egy nedves papírtörlővel együtt, fedd le egy tányérral és mikrózd 20 másodpercig.


Forrás:

Több levet facsarhatsz ki a citrusokból. Ha 10–20 másodpercig mikrózod a narancsot, citromot vagy zöldcitromot, több folyadékot nyerhetsz ki belőlük. A melegítés ugyanis megpuhítja a belső membránokat.