Galéria

A 6 leghuncutabb kutyafajta, amelyik imád rosszalkodni

Forrás: Ez a fajta mindig is híres volt játékos természetéről, és igazi kis csibész, akinek ránézésre is állandóan mosolyra áll a szája. Nagyon ragaszkodnak a gazdihoz, legszívesebben mindenhová követnék őt, és ha erre nincs lehetőség, rögtön előbújik huncut énjük. Ilyenkor aztán elfelejtik, milyen szabályok is vannak otthon: ha a kanapé tiltott zóna, most biztosan nem lesz az, és az asztalon hagyott kaja is könnyen eltűnik! Persze odafigyeléssel, tanulással, odaadó gazdival ezek az apróságok is taníthatók, de az Instagram hashtagjei alapján a japán spicc kutyákhoz írják legtöbbször a csintalan (naughty) taget (konkrétan a #japanesespitz taget viselő posztok 86%-ánál ott van).
Forrás: A népszerű magyar kutyafajta, a mudi is ott van a listán! Ez a kutya nagyon hűséges, játékos, imád futkározni, és emiatt hajlamos a rosszalkodásra is. Neki nagyon kell, hogy levezethesse az energiáját, és mentálisan is megkapja a kellő stimulálást, és ha ez elmaradna, akkor bizony előkerül a huncutabb énje. Van, amikor úgy is tesz, mintha nem hallaná, hogy a gazdi hívja vagy épp rászól valamiért!
Forrás: A legrégebbi hibrid fajta, a cockapoo igazi kis különlegesség. A cocker spániel és az uszkár keresztezéséből jött létre ez a fajta, amelyik barátságos, emberközpontú, és nagyon-nagyon ragaszkodó. Annyira, hogy egy lépést sem hagy tenni, folyton mászna az öledbe, és nem érdekli, ha a kanapé tiltott zóna. Érzékeny, de nagyon játékos, szóval számára szó szerint minden berendezési eszköz lehetőség a szórakozásra. Ha viszont épp eltűnne a szemed elől, ideje keresésre indulni, mert valószínűleg az egyik cipőddel bujkál valahol.
Forrás: Ez a népszerű magyar kutyafajta tele van energiával, állandóan rohangálna, és maximum csak az esti órákban ül le pihenni. Pont azért, mert ennyire nagy igénye van a futkározásra, mozgásra és játékra, nehezen viseli, ha unatkozik. Márpedig könnyen unatkozni kezd, ha egyedül van otthon, míg te dolgozol! Ne lepődj meg, ha hazaérve a lakást szétpakolja, és úgy tesz, mintha fogalma sem lenne arról, miért vagy mérges. De ezt egyébként gyorsan jóvá teszi kedves természetével!
Forrás: Az egyik legősibb kutyafajta címét viselheti a welsh terrier, akit eredetileg apró állatok levadászására tenyésztettek ki. Bár okos kutya, nem ismeri a félelmet, és rendkívül kíváncsi természet, ezért van, hogy figyelmen kívül hagyja a gazdi parancsait. Elég magabiztos természet, mozgékony, vidám, és játszani akar, így ha azt látja, hogy a gazdi kergeti, ő boldogan futkározik - azzal nem foglalkozva, hogy pontosan mit is csent el épp, amivel ezt sikerült elérnie.
Forrás: Ez a népszerű családi kutya gyakran gondolja úgy, hogy ami a gazdié, az az övé is. Szeret rosszalkodni, játszani, igazi kis huncut természet, akinek mindig van egy őrült ötlete. Erősek az ösztönei, úgyhogy bármilyen állatot megkerget, és gyakran az első tócsába, kis folyóba beleveti magát, ha épp úgy tartja kezdve!