Galéria

Rejtett okok, amik miatt nem indul be a fogyás

Forrás: „Azáltal, hogy segítek elvenni a hangsúlyt a konkrét súlytól, sok ügyfelem azt tapasztalja, hogy végre békét köthetnek az ételekkel, és jobban megérthetik és megbecsülhetik a testüket” - mondja Wendy Lopez, regisztrált dietetikus, a Food Heaven Made Easy társalapítója. "A mérleg szorongást kelt, és néha a célsúly elérhetetlen éhezés nélkül."

Ha egyre táplálóbb ételeket választasz, akkor valószínűleg sokkal gyorsabban fogod érezni az eredményeket - teszi hozzá Jenna A. Werner, a Happy Slim Healthy megalkotója. És nincs semmi baj azzal, ha jobban érzed magad úgy is, hogy nem fogysz. Ha tápláló ételeket eszel, edzel, eleget pihensz, az már fél siker.
Forrás: Sok nagyon erős sportoló is túlsúlyosnak számít a BMI szerint, ám ez nem tükrözi igazán a lényeget. "Olyan életmódváltással, amely más étkezési stratégiát és több erőedzést tartalmaz, egyszerű lehet az oka annak, hogy nem fogysz. Lehet, hogy izmot szedsz fel, miközben egyszerre fogysz is. Ez a testösszetétel megváltozásához vezethet, amelyet a skálán szereplő számok nem tükröznek ” - mondja Bari Stricoff, New York -i dietetikus.
Érdemes törekedni az izomtömeg növelésére, fenntartására: "Az izomtömeg befolyásolhatja az erőt, az energiát, a mobilitást. Ez különösen fontos a 40 feletti nők esetében, akik évtizedenként akár az izomtömeg nyolc százalékát is elveszíthetik ”- mondja Abby Sauer dietetikus.
Forrás: Állandóan azon mérgelődsz, amit a tükörben látsz? Mielőtt új étrendbe kezdesz, vizsgáld meg holisztikusan az életedet: eleget alszol -e, hogy érzed magad a bőrödben - javasolja Rania Batayneh szakember. A siker ugyanis itt kezdődik. 
Forrás: Ha azt mondod, az életben többé nem eszel csokit, az szinte lehetetlen. Rebecca Scritchfield dietetikus úgy fogalmaz, hogy ezt csak egy halott ember tudná megfogalmazni. A szakember szerint sokkal jobb, ha azt határozod meg, milyen formában ehetsz csokit - például jöhet az édesség, de csak egy kevés, és heti 3 alkalommal, vagy havi egyszer a mama kedvenc sütijéből...
Forrás: A szakemberek óva intenek attól, hogy rendszertelenül egyél - ez egy nagyon fontos szempont a fogyásban. Ne éheztesd magad, ez nagyon kell a jól működő anyagcseréhez!
Forrás: Hirtelen belevágsz az életmódváltásba, a nulla edzésből lesz minden napos edzés, szigorúan diétázol, alig eszel...Ismerős? Ideig-óráig ez tartható, de hosszú távon biztosan nem, hiszen képtelenség azonnal mindenen változtatni. Kis lépésekkel haladj inkább!
Forrás: Fektess sokkal nagyobb hangsúlyt a rostbevitelre, ez segíti az emésztést és a teltségérzet kialakítását. Napi 35 gramm rost nagyon fontos lenne - a következő ételeknek magas a rosttartalma!
Forrás: Ma kivételesen szülinapi buliba mész, de a héten volt már egy kis pizzázás, a hétvégén elutazol, és nyaraláson ki akarna diétázni...Ha mindig van egy-egy alkalom, ahol enni kell, akkor nagyon nehéz ám erősnek maradni. És bizony hiába figyelsz egész héten, ha túl sokszor engedsz a csábításnak!
Forrás: Túlzásba viszed az avokádós pirítóst? Simán lehet, és hiába van tömve az avokádó tápanyagokkal, ez nem jelenti azt, hogy korlátlanul eheted. Eleinte érdemes méricskélni, kalkulálni, számolni, és pikk-pakk megszokod, nagyjából mennyi a fehérje-zsír-szénhidrát arány, ami neked a fogyáshoz optimális.
Forrás: Nem is érted, miért hízol, vagy nem fogysz, mikor csak "cukormentes, zsírszegény..." ételeket eszel? Attól még, hogy valamiben nincs nagybetűs CUKOR, valamivel édesítik, ráadásul ott vannak még az adalékok is. A legjobb, és hosszú távon a leghasznosabb, ha inkább nem eszel felesleges mentes nasikat, helyettük tápanyagdús ételekkel űzöd el az éhséget.
Forrás: Van úgy, hogy bizony a genetika is beleszól a dologba, és ami másnak tuti fogyókúrás tipp, az nálad nem működik. Érdemes utánajárni a dolognak, ha valami zavar, de attól még minden tőled telhetőt tegyél meg: aludj, pihenj eleget, sportolj, étkezz egészségesen. És kitartás!