Galéria

4 étel, amitől olyan tökéletes bőröd lesz, mint amire mindig is vágytál

Forrás:

Ha felmerült benned most a kérdés, hogy mit jelent az, hogy egy étel fermentált, akkor nyugi, természetesen mindent elmondunk, nem hagyunk kétségek között! A fermentálás tulajdonképpen enzimes erjedést jelent, a laktofermentált élelmiszerek pedig belülről táplálják a bőrt. Ezek az ételek az emésztés javítására is tökéletesek (pre- és probiotikumokban gazdagok), így Carla Oates amerikai séf azt javasolja, hogy építsük be az étrendünkbe a savanyú káposztát, a kefirt és a kimchit.


Forrás:

Ilyen például a kelkáposzta vagy a brokkoli, amelyek extra gazdagok kénvegyületekben, amelyek segítenek a bőr méregtelenítésében, hogy az szép, tiszta és ragyogó legyen!


Forrás:

Mivel mind a bogyós gyümölcsök, mint a gránátalma elképesztően gazdag antioxidánsokban, magától értetődő, hogy szuper gyulladáscsökkentő hatásuk van, ráadásul tele vannak hasznos tápanyagokkal, amelyek támogatják a kollagéntermelést ÉS segítenek megvédeni a bőrt a szabadgyökök okozta károsodástól!


Forrás:

Omega 3-ban gazdag étel például a lenmag, a lazac, a szardínia és a chia, amelyek belülről hidratálják és kisimítják a bőrt, ráadásul még gyulladáscsökkentő hatásuk is van. A gyulladások rengeteg bőrproblémát okoznak, például a szárazságot és a bőr tónusának csökkenését (mivel a gyulladás lebontja a kollagént). Ezek után azonnal nyomás a boltba, és szerezz be sok-sok lazacot és lenmagot!