Galéria

6 sztár, akiknek vörös szőnyeges ruhája meglepő titkot rejtett

Forrás: Emlékszel még arra, amikor Meghan és Harry először mutatták meg a világnak a kis Archie-t? Bár a királyi család hagyományai szerint néhány órával később már ki kell állnia a párnak a nyilvánosság elé, Meghanék két napot vártak. Ráadásul különleges ruhát választott a bemutatáshoz! Egy fehér egyrészes ruhában állt kamerák elé, aminek öv része még ki is emelte pocakját. Ezzel is megmutatva, hogy büszkén vállalja testét, és nem rejti nagyobb ruhák alá (ami egyébként a többi családtagnál jellemző volt a baba érkezése után).
Forrás: Nicole Kidman néhány éve viselte ezt a különleges ruhát egy gálán. Az estélyin egy hímzéssel készített díszítés is látható, ami egy nőt ábrázol szárnyakkal. A színésznő nem véletlenül döntött e mellett: a minta azt jelképezi, hogy végtelen mennyiségű lehetőség áll rendelkezésünkre életünk során. "Ma este szárnyakat viselek, és elárulom nektek, minden fiatal lánynak és fiúnak, hogy még ha meg is vágják a szárnyaitokat, képesek vagytok felépíteni őket és repülni."
Forrás: A 2018-as Grammy-gálán Lorde nem hétköznapi módon mutatta meg feminista nézeteit! Piros Valentino ruhájának hátuljába ugyanis egy kézzel írott verset varrtak, amit Jenny Holzer politikai aktivista készített. Ez az egész annak kapcsán készült el, hogy a Grammy úgy döntött, Lorde nem léphet fel a gálán, noha ő is indult a legjobb album címért, és minden más jelölt - akik férfiak voltak - színpadra álhatott a díjátadón.
Forrás: Első ránézésre nem tűnik úgy, hogy Mariah ruhájába bármi is el lenne rejtve, de valójában annál nagyobb jelentéssel bírt ez a szexi összeállítás. Az énekesnő 1997-ben érkezett ebben az MTV VMA ceremóniájára, nem sokkal azután, hogy Tommy Mottolával szakítottak. A férfi a kapcsolatuk alatt nagyon szigorúan uralkodott Mariah gardróbja felett, megszabta neki, mit viselhet, és nem engedélyezte a túl szexi darabokat. Ez az extravagáns szett viszont már kizárólag az énekesnő döntése volt, és visszanyert szabadságát jelképezte!
Forrás: Gwen Stefani 2020-ban a Grammy-gálára érkezett egy igazán különleges ruhában! Az énekesnő szerelme, Blake Shelton oldalán jelent meg, miniruhája pedig nem véletlenül volt apró kagylókkal díszítve. Férje ugyanis valójában évek óta gyűjtögeti imádott feleségének a kagylókat szerte a világból, így amikor ezt a Dolce & Gabbana dizájnerei megtudták, Gwen ruhájába is beépítették ezt a motívumot. Ez is kettejük szerelmét jelképezi!
Forrás: 2017-ben a Twin Peaks premierjére érkezett Amanda Bynes egy fekete estélyiben, aminek alsó része rejtett fontos üzenetet. A ruhába ugyanis belevarrták az "equality" szót, amivel a színésznő a nemek közötti nagy bérkülönbségre hívta fel a figyelmet. Ő ugyanis régóta küzd azért, hogy nők és férfiak is egyenlő bért kapjanak ugyanazért a munkáért. "Néhány éve, az egyik nagy költségvetésű filmemnél megtudtam, hogy mindössze 10%-át kapom annak a pénznek, amit a filmes, férfi partnerem, és szinte ugyanaz volt a státuszunk. [...] Nem arról van szó, hogy mennyit kapsz, hanem hogy mi az igazságos!"