Galéria

4 dolog, amit megváltoztatott a meztelenül alvás

Forrás:

Nem vagyok az a típus, aki órákig forgolódik az ágyban, mielőtt elalszik, de néha előfordul, hogy álmatlan éjszakáim vannak vagy nehezebben megy a szundizás. Az egy hét meztelenség alatt viszont egyetlen olyan alkalom sem volt, amikor ez megtörtént volna, sőt! Olyan gyorsan zuhantam álomba, mint amire előtte még nem volt példa. Ennek egyébként tudományos magyarázata is van. „Az elalvás a testhőmérséklettől is függ. A meztelenség csökkenti a hőmérsékletet és megkönnyíti a folyamatot. Nem véletlen, hogy a hőhullámokkal küzdő nők sokkal nehezebben alszanak el” – magyarázza Felice Gersh szülész-nőgyógyász a Well+Good magazinnak, sőt kutatások szerint 18-23 fokban a legédesebb az álom.


Forrás:

Nemcsak az elalvás ment könnyebben, de sokkal kipihentebb lettem a kísérlet után, mert mélyebben aludtam, mint előtte. Szakértők szerint mindez azért lehet, mert a testhőmérséklet változása jelzést küld az ember 24 órás cirkadián ciklusának. A hőhatás növeli az ébrenlétet és csökkenti mély alvás fázisát. Ráadásul a hálóingek és a pizsamák képesek annyira elcsavarodni az emberen, hogy gyakran ennyi is elég ahhoz, hogy valaki arra ébredjen, hogy nem érzi kényelmesen magát. Meztelenül ezzel a gonddal nem kellett megküzdenem.


Forrás:

Számomra is meglepő, de tényleg azt vettem észre, hogy a hét végére kisimult az arcom és sokkal élettel telibb lett, mint előtte. Mindez a mély álommal függ össze, hiszen minél kipihentebb az ember, annál jobban tükröződik mindez az arcán is. Persze fordítva is igaz: ha valaki csak 5 órát alszik naponta, megduplázódnak a ráncai. Nemcsak nekünk, a testünknek és a bőrünknek is szüksége van legalább 7 óra alvásra, mert ez idő alatt regenerálódni tud. Az alváshiány csökkenti a vérellátást, ami fakó és fénytelen bőrképet eredményez.


Forrás:

Önbizalom terén van még mit fejlődnöm és egy hét meztelenül alvás nem fogja megoldani a problémát. Ettől függetlenül viszont azt érzem, sokkal jobban érzem magam a bőrömben, ami sokat dobott az önbizalmamon is. Arról nem is beszélve, hogy a meztelenül alvás a pasimmal való összebújások számát is megdobta a héten.