Galéria

Sztárok, akikről Hollywood megfeledkezett: de ők mégis képesek voltak a visszatérésre

Forrás: Patricia Arquette

A színésznő a 90-es években tűnt fel leggyakrabban a tévében, majd a 2000-es évek közepén újult sikerre tört a Médium című természetfeletti sorozattal. Sok díjat kapott, nem csak ezért, hanem a Sráckorban nyújtott alakításáért is. Ezek után viszont teljesen váratlanul tűnt el, és úgy festett, nem is fog visszatérni.

Egészen addig, míg 2018-ban szerepet nem kapott az Escape at Dannemora című sorozatban, majd A tett című, valós történeteket feldolgozó szériában. Ez a kettő munka 2 Golden Globe-ot hozott neki, és most is új projekteken dolgozik.
Forrás:

Julian McMahon

Nincs olyan Bűbájos boszorkák-fan, aki ne rajongott volna a szexi démonért, Cole-ért! A színész a sorozat ideje alatt óriási népszerűségnek örvendett, persze nem csak ezért, hanem a Kés/Alatt című sorozatban nyújtott alakítása miatt is. Még Golden Globe-ot is nyert! Aztán valami megváltozott. Julian McMahon nem tudott igazán főszerepet megcsípni magának, egyre többször csak mellékszereplőként tűnt fel hol egy sorozatban, hol egy filmben, Hollywood pedig hamar megfeledkezett róla.

De szerencsére nem örökre! Amikor az FBI című műsorban megjelent LaCroix ügynökként, olyan jól alakította a karaktert, hogy a készítőkben is maradandó nyomot hagyott. Bár eredetileg szó sem volt arról, hogy több szerepet szánnának neki, végül saját spin-offot kapott FBI: Most Wanted címmel. Már a harmadik évad forog! Hajrá, Julian, szeretnénk még több szerepben látni!


Forrás: Brendan Fraser

A 90-es évek legnagyobb sztárja volt Brendan Fraser, ezért is nézte értetlenül a sok rajongó, hogy miért tűnt el a képernyőkről. Mára már kiderült, hogy több szomorú tényező is szerepet játszott ebben: egészségügyi állapota miatt többször került kórházba (a Múmia-filmek forgatása hatalmas terhet helyezett rá fizikailag), feleségével 2007-ben elváltak, és ez nem volt épp a legszebb válás, ráadásul néhány éve árulta el, hogy szexuálisan zaklatták, és amikor ő elutasító volt, feketelistára rakták Hollywoodban.

Keményen küzdött, hogy visszatérhessen, de most végre sikerülhet neki. A színész mögött hatalmas rajongói tábor áll, játszott 2019-ben a Doom Patrolban, hamarosan pedig a No Sudden Move című krimiben tér vissza.
Forrás: Jodie Foster

A bárányok hallgatnak című film hatalmas sikert hoztak a színésznőnek, aki utána is számos sikeres alkotásban tűnt fel. Mégis, a 2010-es évektől kezdve egyre ritkábban láthattuk: Jodie színésznőként kivett magának egy kis szünetet, és inkább producerként, rendezőként tevékenykedett.

2021-ben azonban végre visszatért, méghozzá a The Mauritanian című sorozattal, amelyben profi ügyvédet alakít. Ez a szerep pedig meghozta neki élete 4. Golden Globe-ját, úgyhogy ezt a sorozatot is érdemes felvenned a listádra!
Forrás: Christian Slater

Christian valójában még gyerekszínészként robbant be a hollywoodi köztudatba, amikor A rózsa neve című filmben feltűnt. Úgy tűnt, hogy kipárnázott helye lesz a sztárvilágban, sorra tűnt fel a szuper filmekben, még Tarantino alkotásában is. Aztán a 90-es évektől kezdve karrierje fokozatosan hanyatlott, és éveken át csak mellékszereplőként láthattuk.

Mindez megváltozott, amikor 2015-ben meglepte az egész világot, és a Mr. Robot című sorozatban tért vissza. Azóta a Dirty John 2. évadában is láthattuk, most pedig a Dr. Death-ben szerepel!
Forrás: Natasha Lyonne

Natashának is nagy karriert jósoltak Hollywoodban, miután gyerekként már Woody Allen filmjében játszott. Noha rengeteg film fűződik a nevéhez, az Amerikai Pite hozta meg neki a nagy sikert, aminek köszönhetően egyre többen felismerték őt az utcán. Azt viszont kevesen tudják, hogy a színésznő ekkortájt kezdett ráfüggeni a drogokra. Próbált mellette iskolába járni, de hamar kirúgták, ezt követően pedig igyekezett ismét Hollywoodban boldogulni, de függőségei miatt nem volt könnyű helyzetben. Többször letartóztatták, börtönbe is került, de még ennek ellenére is képes volt leszokni a tudatmódosító szerekről.

Végül 2013-ban, az Orange is The New Black című sorozat hozta vissza a köztudatba, ez pedig lehetőséget teremtett neki a Russian Doll című Netflix-sorozat főszerepére. Natasha ma már sokkal jobban van, dolgozik, és valószínű, hogy még viszont látjuk a képernyőkön!
Forrás: Macaulay Culkin

Ha valakiről, akkor Macaulay Culkinról tényleg hosszú időre letett Hollywood. Gyereksztárként hatalmas karrier állt előtte, azonban ahogy az sokszor lenni szokott, a hírnevet és az azzal járó stresszt ő sem tudta kezelni. Fiatalon rászokott a drogokra, komoly függőségekkel küzdött, és volt, hogy tényleg nagyon rossz állapotba került. Ezen pedig az sem segített, hogy több közeli családtagját is elvesztette.

Macaulay Culkin sokáig egyáltalán nem színészkedett, azonban néhány éve egyre jobb formába került. Rátalált a szerelem, kisgyermeke született, és egyre több szerepben tűnik fel; legutóbb például az American Horror Storyban! Csak így tovább!
Forrás: Freddie Highmore

13éves gyermek volt, amikor megkapta a Charlie és a csokigyár főszerepét, de valójában már 7 évesen színészkedett. Nagy sikert jósoltak neki, még Luc Besson filmjében is szerepelt, azonban minden igyekezete ellenére sem sikerült reflektorfényben maradnia. És ahogy az rengeteg gyereksztár esetében van, el is felejtette őt Hollywood.

Egészen addig, míg Doktor Murphyként vissza nem tért! Freddie Highmore alakítja most Dr. Shaun Murphyt, a fiatal, autizmussal diagnosztizált orvost, a sorozat pedig hatalmas siker! Persze a rajongók tudják, hogy korábban a Bates Motelben is főszerepet alakított, de az biztos, hogy a nagy áttörést ez a kórházsorozat hozta meg neki. És úgy fest, még jó néhány kaput meg is nyit előtte.