Galéria

4 tipp a mélyalvás érdekében

Forrás:

Legyen fix alvási rutinod

Az egyik legjobb dolog szakértők szerint az, ha mindig ugyanakkor fekszel le, és ugyanakkor kelsz fel. Gondolj csak bele! Ha összevissza mész ágyba, egyik nap 9-kor már alszol, a következőn pedig még éjfélkor sem, úgy teljesen összezavarod a tested, és nem tud egyetlen rendszerre beállni. Érdemes kipróbálni, hogy már két hét odafigyelés is mennyit számít!


Forrás: Alvást segítő étrendkiegészítők

Ezen a téren érdemes az orvosoddal is konzultálni, hiszen nem mindegy, mit szedsz, de alapjáraton az étrendkiegészítők is segíthetnek a pihenésben. Lehet, hogy melatoninra van szükséged, de az sem kizárt, hogy a túl sok stressz miatt nem tudsz ellazulni, és erre kell fókuszálnod (akár gyógyteák segítségével).
Forrás: Mozogj, mozogj, mozogj!

Észrevetted már, hogy amikor egész nap otthon ülsz, és egyáltalán nem sportolsz, pont ugyanolyan kimerült leszel este, mint amikor jössz-mész egész nap? Nos, ha nem sportolsz, az agyad ugyanúgy elfárad, de a tested mégsem tud kellőképp megpihenni, így pedig egy örök kialvatlanság körforgásában találhatod magad. Kezdj el tornázni, futni, vagy akár szimplán csak aktívan sétálni, hiszen a mozgás javítja az alvás minőségét, és segíti a növekedési hormonok termelődését is.
Forrás: Tudd, mikor kell felébredned!

Sajnos a munkaidőnk általában kőbe van vésve, de ettől függetlenül fontos tudnod, hogy mikor kell felébredned a tested szerint. A legtöbb alvási ciklus 90 percig tart, és akkor fogsz leginkább kipihenten ébredni, ha ennek végén kelsz fel. Szóval az ébresztőóra előtt 7 és fél vagy 9 órával érdemes leginkább ágyba bújni (plusz 15 perc, mert annyi kell, hogy elaludj), és meglátod, reggel sokkal energikusabb leszel.