Galéria

Sztárok, akik evési zavarokkal küzdöttek

Forrás:

Meglepő, de Lady Gaga sosem volt kibékülve az alkatával. A zseniális művész a középiskolában esett a bulimia fogságába és sokáig küzdött, mire kigyógyult belőle. Ma már nyíltan mesél róla, hogy másokon segítsen.


Forrás:

Demi Lovato hosszú évek óta küzd a bulimiával. Elmesélte, hogy a falási rohamai azután kezdődtek, hogy fiatalabb testvére megszületett, amikor Lovato nyolc éves volt. A falást viszont hánytatás követte, hogy ne hízzon el. Azóta is küzd ezzel a különösen stresszes időkben, és keményen dolgozik, hogy a felépülés útján maradjon.


Forrás:

Az ikon, Elton John egy 2002-es televíziós interjúban beszélt arról, hogy felépült a kábítószer függőségéből és az étkezési zavarokból, ami esetében szintén bulimia volt. Kijelentette, hogy bárcsak korábban kért volna segítséget.


Forrás:

Kesha étkezési zavarral kapcsolatos küzdelme 2014-ben vált nyilvánossá, amikor egy 30 napos rehabilitációs programon vett részt. Abban az időben az egészsége drasztikusan megromlott a táplálkozási hiány következtében, és ez több szervrendszerére is rossz hatással volt, beleértve a vérnyomását, szívét, bőrét, emésztését.


Forrás:

Zayn Maliknál akkor jelentkezett az anorexia, amikor a One Directionnel lépett fel. Egészségi állapota rohamosan romlani kezdett, de alig tudott leállni. Napokig nem evett, ezt használta, mint az élete irányításának eszközét, amikor úgy érezte, hogy a legtöbb más területen nincs kontrollja, és ezért szorongott.


Forrás:

Zoé Kravitz a szülei “miatt” vált az étkezési zavarok rabjává, ugyanis belül azt érezte, hogy nem tud felnőni az elvárásokhoz. Anyja mellett esetlennek és bénának érezte magát, apját pedig mindig szupermodellek vették körül. Az is nehezítette lelki világát, hogy a középiskolában nem volt rajta kívül színes bőrű tanuló.