Galéria

4 dolog, amit tudnod kell a legújabb lakberendezési trendről: a wet roomról

Forrás:

A „vizes szoba” minimális stílusú, nyitott fürdőszoba, aminek a lényege, hogy a zuhanyzó nincs elkülönítve és elzárva a helyiség többi részétől, hanem egységet alkot vele. Általában az egész fürdőszobát a plafontól a padlóig csempe borítja, hogy minden pontja vízálló legyen. Néha minimális térelválasztást is becsempésznek a lakberendezők, de ezek általában átlátszó üvegfalak csupán.


Forrás:

A nyitott fürdőszoba ötlete Japánból származik, ahol a tipikus fürdőszoba egyetlen zuhanyzóból vagy kádból áll, míg minden más külön helyiségben található. A fürdés sok japán embernél igazi napi rituálénak számít, ahol ellazulhatnak egy hosszú nap után, így náluk szinte tabu ugyanide tenni mondjuk egy vécét. 2013-ban kezdett ez az ötlet igazán felkapott lenni, a pandémia pedig világszerte népszerűvé tette, hiszen az embereknek nem volt lehetősége fürdőket látogatni, így otthon kellett megélni a spa élményt.


Forrás:

A japán dizájn legnagyobb előnye, hogy még a legkisebb fürdőszobák is nagyobbnak tűnnek ezzel a trükkel, ahol a kevesebb több elve és a nyitottság érvényesül. A menő lakberendezési trend ráadásul nagyon elegánssá varázsolja a teret, igazi luxus hatást keltve. Ráadásul nemcsak sugárzik belőle a kényelem, de valóban az is, hiszen a lényeg nemcsak a kialakítás, hanem az is, hogy minél több olyan dologgal legyen berendezve, ami segíti a relaxációt. Jöhetnek a különböző zuhanyzó- és masszázsfejek, amik szakértők szerint még a lakás árát is megemelik. A Fixr jelentése szerint ezek az átalakítások bőven megdobhatják az árakat, ugyanis luxusnak számítanak.


Forrás:

Tény, hogy az ilyen felújítások 20-30 százalékkal többe kerülnek egy hagyományos fürdőszobai felújításnál, hiszen a szigetelés, a berendezések sem olcsók, ráadásul a padló dőlésszögét is úgy kell kialakítani, hogy az összes víz elfolyjon.