Galéria

8 gyakornok elmesélte a legdurvább munkahelyi sztoriját

Forrás:

„Délután 19 órakor volt meetingünk, ezért én mindent elkészítettem a szobámban, rendet tettem, mert 16 órakor végeztem bent, így nem lett volna időm erre. A főnököm arra kért este 19 órakor, hogy menjek vissza melóba és vigyek neki egy kávét. Fél órára laktam onnan és ő ezt TUDTA, de így is elvárta, hogy 30 percet vezessek vissza, hogy kávét vigyek neki, majd menjek haza megint.”


Forrás:

„A főnököm odaadta nekem a kutyáját, mert összeköltözött a pasijával és „nem volt rá szüksége” többet. 20 éves voltam és sosem volt még előtte kutyám.”


Forrás:

„Egy luxus márkánál dolgoztam, azt mondták, hogy ne viseljünk márkás ruhákat. Egy gyakornok egyszer csak megérkezett egy fekete pólóban, amin egy halvány logó volt látható. 50 ember előtt ordították le és mondták meg neki, hogy forduljon el a sarokban és fordítsa ki a pólóját. Még a mosdóba sem engedték ki.”


Forrás:

„Kiskorúak bentlakásos intézetében voltam gyakornok, ahol kábítószerügybe keveredett gyerekek laktak. Az első napjaim egyikén elküldtek a gyógyszertárba, hogy ismeretlen gyógyszereket vegyek a gyerekeknek, akikkel nagyjából akkor találkoztam először, csak a nevüket és a születési évüket tudtam. Nem kaptam hivatalos felhatalmazást minderre, a mai napig furcsának tartom. Mi lett volna, ha megállít egy rendőr ennyi gyógyszerrel a hátsó ülésen?”


Forrás:

„Egy lámpa üzletben voltam gyakornok 2 hónapon keresztül, de egy darab lámpát nem láttam soha sehol. Később kiderült, hogy ez csak egy illegális üzlet álcája volt, engem pedig kirúgtak, mikor elfogták a tulajdonosokat.”


Forrás:

„Összesen 880 órás gyakorlatot kellett teljesítenem és még a felettesemet is kirúgták közben. Arra azért volt ideje, hogy kihasználjon. Engem küldött minden egyes nap a gyerekeiért az iskolába, pedig gyerekülésem sem volt, nekem kellett szülinapi bulit szervezni, ajándékokat beszerezni a lányának, sőt még a telefonszámomat is megadta a testvérének abban a reményben, hogy majd randizok vele. Amikor elbocsátották, azt mondta, hogy miattam van, ezért próbálta elérni, hogy a pasimat kirúgják a munkahelyéről.”


Forrás:

„6-10 éves gyerekeknek tanítottam kosárlabdát egyetem mellett, pedig egyáltalán nem érdekelt a dolog, a hokit jobban szerettem. Viszont egyre több mindent megtanultam közben, majd a harmadik órán feltűnt, hogy az edző nem jelent meg. Mondták, hogy felmondott és engem neveztek ki edzőnek, amire nem tudtam nemet mondani. Sokat tanultam a kosárlabdázásról és néhány haveromtól is segítséget kértem, hogy elsajátítsam a technikát. Ez nem volt elég a szülőknek. Az egyik ugyanis nemcsak elhozta a saját sípját az órára, de túlharsogott engem is. Amikor megkérdezték, hogy mikor lesz a következő edzés, azt mondtam, hogy többet nem vállalok.”


Forrás:

„Kukákat kellett kihordanom, a szemetet konkrétan. Csak a gyakornokoknak kellett ezt csinálniuk, senki másnak.”