Galéria

7 izgalmas és egyben ijesztő sorozat

Forrás: Íme még egy Stephen King adaptáció, Julianne Moore főszereplésével. A regény főszereplője Scott Landon, író, aki már két éve halott. Felesége, Lisey, aki már nagyjából túltette magát a gyászon, úgy dönt,h ogy nővére segítségével rendet rak a férfi szobájában, és felméri hagyatékát. Ekkor viszont nem csak a férfi emlékei, de házasságuk története és Scott gyerekkorának traumái is kibontakoznak szeme előtt. A sorozat egyszerre horror, fantasy és egy kicsit romantikus is, így izgalmas egyveleget alkot.

A sorozat elérhető az Apple TV+ kínálatában.
Forrás: A zombifilmek és sorozatok kedvelőinek kár lenne kihagyni a Fekete nyár című, kétévados sorozatot! Bár ez picit több időbe telhet, mint egy nap, mivel a részek 20 percesek, és egy évadban nincs túl sok epizód, így simán végignézheted másfél-két nap alatt. A történet a Z-Nationben gyakran emlegetett fekete nyárról szól, amikor a zombivírus elterjedt, és az emberek nem is tudták, mivel állnak szemben. Akkor is érdemes megnézni, ha nem láttad az előzménysorozatot, mert nélküle is simán megállja a helyét!

A sorozat elérhető a Netflix kínálatában.
Forrás: Crockett szigete nem éppen az a hely, ahová az emberek szívesen költöznének. Sőt, mióta egy nagy tragédia miatt a halállomány (ami a legtöbb ember megélhetését biztosította) lecsökkent, az emberek többsége inkább elhúzta a csíkot. Ide tér vissza Riley, a börtönből frissen szabadult fiatal srác, akinek élete teljesen megfeneklett. Hamarosan viszont az egész sziget élete felbolydul, amikor a helyi pap nem tér vissza utazásáról, helyette pedig egy fiatal, karizmatikus atya veszi át a helyét. Csakhogy a férfi olyan titkot rejteget, amire szavak sincsenek. A sorozat néhol kicsit lassú, máskor kifejezetten ijesztő, de mindenképpen elgondolkodtató.

A sorozat elérhető a Netflix kínálatában.
Forrás: Stephen King regényét sorozatban is újraálmodták, méghozzá Alexander Skarsgard, James Marsden és Whoopi Goldberg főszereplésével. A történet szerint elterjedt egy vírus, ami az emberiség 90%-át elpusztította. A maradék 10% próbál boldogulni ebben a veszélyes világban, csakhogy nincsenek könnyű helyzetben: mindenkinek ugyanaz a két alak jelenik meg álmában, és mindketten a saját oldalukra akarják állítani őket. Abigail anya egy új kezdetet, egy jobb világot szeretne felépíteni, míg a Sötét Ember mindenki vágyának beteljesítését ígéri; ennek viszont ára van.

A sorozat elérhető az Amazon kínálatában.
Forrás: Rosa Salazar, fiatal feltörekvő filmes megérkezik Hollywoodba, hogy bosszút álljon azon a produceren, aki ellopta és kiforgatta saját forgatókönyvéből. Azonban nem akárhogy szeretne revansot venni rajta: egy boszorkány segítségét kéri, nem is sejtve, hogy ennek óriási ára van. A sorozatban démonok, misztikus lények kapják a főszerepet, így ha szereted a természetfeletti horrorokat, ezt érdemes lesz megnézned!

A sorozat elérhető a Netflix kínálatában.
Forrás: Ez a sorozat még frissen jött ki a Peacock streaming oldalon, és Carrie, egy fiatal lány szökését mutatja be. A lány ugyanis egy misztikus, szekta szerű helyen élt, ahol olyan dolgokat élt át, amiket senkinek sem lenne szabad. Ezen a helyen őrzik azt a titkos ajtót, ami távol tartja világunktól a szörnyeket, ám ha valaki véletlenül átengedné őket, azzal a világvégét hozná el.

A sorozat elérhető a Peacock kínálatában.
Forrás: Ez a sorozat nem tartalmaz klasszikus horrorelemeket, viszont maga a témája nagyon ijesztő. A háromrészes minisorozat az Egyesült Királyság híres sorozatgyilkosát, Dennis Nilsent mutatja be, aki a 70-es és 80-as évek alatt több férfit is meggyilkolt otthonában. Ráadásul mire ez kiderült, már rengeteg áldozatot gyűjtött be maga után.

A sorozat elérhető az HBO GO kínálatában!