Galéria

Terapeuták elárulták: ha csak egy is igaz a kapcsolatokra, nincs jövője a házasságnak

Forrás: "Amikor az egyik fél teljesen a másiktól függ, pláne fiatal korban. Úgy értem anyagilag és érzelmileg is. Vannak tipikusan olyan fiatal nők (néha fiatal férfiak is), akik nem dolgoznak, nincsenek gyermekeik, otthon vannak egész nap, nincsenek barátaik, sem hobbijuk, azon túl, hogy mindig a partnerükkel vannak. Nagyon egészségtelen, ez egy óriási piros jelzés. Mindig fájdalmas szakítással ér véget. Általánosságban véve próbáljuk őket arra bíztatni, hogy találjanak egy barátot, egy közösséget, keressenek munkát vagy önkénteskedjenek - valamit, ami biztosít nekik értéket és személyes kiteljesedést a párjukon kívül."
Forrás: "Azok az emberek, akik azzal a céllal jönnek a terápiára, hogy meggyőzzék a terapeutát is arról, hogy nekik van igazuk és a párjuk téved. Majdnem olyan ez, mintha egy szülőnek vagy főnöknek panaszkodnának, hogy az megoldja helyettük a problémát."
Forrás:

"Amikor az egyik félnek nem tetszik, hogy egyszer külön-külön is találkozom velük. Az első terápiás ülésen szeretek mindkét féllel együtt találkozni, majd utána külön-külön is egyszer. Időnként vannak olyanok, akik hirtelen nagyon kritikussá és gyanakvóvá válnak. Kérdezgetik, hogy miért csinálom ezt, egyáltalán etikus-e, és jön a klasszikus 'ilyet még sosem hallottam egyetlen párterápiás szakembertől sem.' Ez túlmegy a szimpla kíváncsiságon. Mondhatni bepánikolnak tőle. És bizony minden. Egyes. Alkalommal. Kiderül, hogy a manipuláció, bántalmazás és az irányítás valamilyen formája áll fenn."


Forrás: "Basáskodó szülők és rokonok. Tudom, hogy itt kulturális különbségek is vannak, és dolgozom olyan párokkal is, akik előre elrendezett házasságban élnek [...]. De amikor az egyik fél összefog a szüleivel és felhívja őket a viták közben, vagy gyakran beszél csúnyán a párjáról nekik, általában azok az emberek nagyon boldogtalanul élnek a házasságban még éveken át. Elég szomorú."
Forrás:

"Megvetés. Amikor őszinte lenézést, megvetést tapasztalok az egyik féltől egy kapcsolatban, tudom, hogy általában ez a szakítást/válást jelenti. Ezen a ponton inkább a békés különválásra koncentrálok."


Forrás: "Állandóan vitatkozó párkapcsolatok. Ha folyamatos és keserű veszekedések állnak fent a kapcsolat kezdete után néhány hónappal, és ez tart azóta is, a terápia borzalmas lesz és nem fog segíteni. Vagy hűtlenségbe fordul át a konfliktus, vagy befejezik a kapcsolatot. És ez nem csak az én véleményem. Kutatások is alátámasztják."
Forrás: "Az egyik fél azt mondja, hogy segítséget kér, mert nem tudja eldönteni, hogy szeretné-e folytatni a kapcsolatot; a másik azt mondja, azért kér segítséget, mert mindenképpen együtt akar maradni a párjával. Ilyenkor próbáljuk felhívni a figyelmet bizonyos részletekre és segítjük azt a személyt, aki nem tudja, mit szeretne, hogy döntsön, hiszen a másik tudja, hogy mit akar."