Galéria

6 tini elmesélte a pillanatot, amikor ráébredt, hogy dúsgazdag családba született

Forrás:

„A barátaim a diákhitelről beszélgettek, hogy milyen hatalmas adósságba verték magukat az egyetem miatt, és hogy aggódnak amiatt, hogy hogy fogják visszafizetni a diploma után. Azt tudni kell, hogy Amerikában hihetetlenül borsos ára van egy neves egyetemnek, amit a szüleim 100%-ig fedeztek nekem. Akkor jött életemben először a felismerés, hogy ez talán nem annyira normális... Hiszen soha nem spóroltak nekem az egyetemre, és ösztöndíjam sem volt!”


Forrás:

„Egy gyerek az osztályomban Halloween másnapján azzal hencegett, hogy ő és a barátai a mi utcánkban jártak csokit gyűjteni, mert ott lakik az összes gazdag ember. Eddig a pillanatig soha nem gondoltam, hogy mi gazdagok lennénk, pedig volt személyzetünk és sofőrünk is!”


Forrás:

„Apukám mindig mondogatta nekem és az öcsémnek, hogy milyen hihetetlenül szerencsések vagyunk. Egészen odáig ezt nem is vettem komolyan, amíg meg nem tudtam, hogy a 2008-as recesszió mekkora dolog is volt, és másokat milyen nehéz helyzetbe hozott...”


Forrás:

„A szüleim gazdagok voltak, de mivel tipikus középnyugatiak voltak, azt akarták, hogy a testvéreim és én korán és keményen dolgozzunk. 14 évesen kaptam munkát egy helyi szendvicsboltban, és volt egy munkatársam, aki nagyjából ugyanennyi idős volt. Én csak feltételeztem, hogy ő is csak a „jellemépítés" miatt csinálja, mint én. Megkérdeztem tőle, hogy mit fog csinálni az első fizetéséből, gondolván, hogy valami szórakoztató dolgot fog csinálni, mire ő azt mondta, hogy a szüleinek fogja adni, mert nagyon nehéz helyzetben vannak, és segítségre van szükségük a számlákhoz. Megdöbbentem. Soha nem találkoztam még olyannal, akinek 14 vagy 15 évesen segítenie kellett volna a szüleinek a számlákkal.”


Forrás:

„Nemrég döbbentem rá a tényre, amikor a haverok elkezdtek áthívni magukhoz, hogy együtt lógjuk. Azonnal feltűnt, hogy rajtunk kívül senki nem lakik olyan hatalmas házban, mint mi...”


Forrás:

„14 évesen jött a felismerés. A bátyám, aki 3 évvel idősebb nálam, összetörte a 45 ezer dolláros kocsiját (több, mint 13 millió forint), de apukám már a következő hónapban vett neki egy másikat!”