Galéria

5 isteni kávés italrecept

Forrás:

A karamell brulée latte akár ebéd utáni desszertként is megállja a helyét, az íze pedig mennyei!

Hozzávalók:

1 csésze tej, ¼ csésze karamell szósz, 1 teáskanál barnacukor, 1 Nespresso Cosi vagy Volluto kapszula (aki erősebben kedveli annak Ristretto), tejszínhab.

Elkészítés:

Egy kis lábosban keverd össze a tejet, a karamell öntetet, és a barna cukrot, majd melegítsd közepes lángon a keveréket négy-öt percen keresztül, egészen addig, amíg habos nem lesz, és gőzölögni nem kezd. Melegítés közben keverd meg minél többször! Oszd szét a kávét két bögrébe, majd öntsd hozzá a karamellás tejet, végül pedig koronázd meg némi tejszínhabbal, és egy kis karamellszósszal!

 


Forrás:

Ezt az igazi ínyenc-receptet Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos séf alkotta meg. A mennyei italt arra teremtették, hogy ha van 10 perced, kiülj vele a teraszra és elfeledkezve mindenről csak élvezd a kávé, a levendula és a vanília szenzációs ízharmóniáját.

Hozzávalók:

1,5 dl hideg tejhab, két teáskanál akácméz, egy vaníliarúd kikapart belseje , Flat White Over Ice kávékapszula, 2 db levendulavirág, 1 teafilter levendulás fekete tea

Elkészítés:

A hideg melange kávékoktélunk rétegzését a levendulás-vaníliás akácmézzel kell kezdeni. Az akácmézet keverd össze a kikapart vaníliamaggal és a levendulavirágokkal! Tedd bele egy pohárba! Készíts hideg tejhabot (ehhez a legideálisabb az Aeroccino tejhabosítója) és lassan öntsd bele a pohárba a nagyobb részét!

Készíts el egy Flat White Over Ice kávékapszulát, és várd meg, míg kihűl a kávé! Lassan öntsd bele a pohárba, majd a maradék tejhabbal fejezd be a melange készítését, ezután lógasd bele a levendulás fekete teafiltert a kávéba.


Forrás:

Ez az alkoholmentes koktél arra való, hogy lenyűgözd vele a párodat, a barátaitokat. Nem csak különleges ízvilága, de a látványa miatt is garantált a siker és mindössze pár perc alatt összedobható.

Hozzávalók:

1 Rosabaya de Colombia Grand Cru kávéőrlemény, 25 ml mangó-málna natúr püré, 3 szál citromfű,1 gerezd mangó

Elkészítés:

Készíts elő egy koktélpoharat, és kend be a szélét a citromfű olajos részével.Öntsd a pohárba a mangó-málna pürét és főzz rá egy adag espresso-t (40 ml) ügyelve a rétegek megtartására. Dekorációként tedd a citromfüvet az italba, és illessz egy gerezd mangót a pohárra.


Forrás:

Breakfast Lover Lili blogger csokis-kókuszos finomsága a Bounty csokis ízvilág rajongóinak.

Hozzávalók:

1 db Nespresso Leggero on Ice kapszula (40 ml), 1 marék jég, 2 evőkanál csokiszósz, 1 dl sűrű kókusztej

Elkészítés:

Egy üvegpohár aljára öntsük a csokiszószt, majd tegyük tele a poharat jégkockákkal. Öntsük rá a sűrű kókusztejet. Főzzük le egy kis pohárba az espresso-t és ízlés szerint keverjünk el benne cukrot, majd öntsük az italunk tetejére.

 


Forrás:

Az alkoholmentes italok után most következzen egy party-ital, amibe jófajta whiskey való (de működik akár Bailey’s-zel is) és egy kis mézzel van megbolondítva.

Hozzávalók:

40 ml whiskey, 20 ml mézszirup, 25 ml presszókávé (Ristretto vagy Ispirazione Napoli), jégkocka, kávészemek

Elkészítés:

A házi mézsziruphoz keverjünk össze egy pohárban 150 ml mézet 50 ml forró vízzel, majd hagyjuk kihűlni. A whiskeyt, a szirupot és a frissen főzött kávét töltsük shakerbe. Rázzuk a jégkockákkal együtt 15 másodpercig, majd töltsük longdrinkes pohárba és díszítsük kávészemekkel.