Galéria

7 szabály, amire a királyi család alkalmazottainak nagyon kell figyelniük

Forrás: Noha ez számunkra teljesen átlagos kifejezés, hiszen a gyermekekre gyakran hivatkozunk így, de Katalin hercegné gyerekeinek dadája, Maria Borallo egyáltalán nem szólíthatja így a kis György hercegéket. Ez a Norland College protokolljából ered, ahol olyan nevelőnőket képeznek, akik aztán vagyonos családokhoz szegődnek el. Angolul a "kids" kifejezés szerintük olyan, mintha bébikecskékről beszélnének, ezért tiszteletből kizárólag a nevükön szólítják őket!
Forrás: Erzsébet királynő megelőzte a korát sokakhoz képest, már ami az állattartást illeti. Ő ugyanis a kezdetek óta úgy tekint kiskutyáira, mint családtagokra, akiknek kijár a külön szoba, és a séfek által készített menü is. Darren McGrady korábbib séf szerint a corgik mindig házi kosztot kaptak, ami olyan összetevőkből állt általában, mint a nyúlhús, máj, káposzta és rizs.
Forrás: Erzsébet királynő imádja a lovakat, ezért nem csoda, hogy a corgik mellett ők is speciális bánásmódban részesülnek. Például a királynő azt is megszabta, hogy milyen hosszúak lehetnek a répák, amelyekkel az állatokat etetik (hámozva, egy ujjnyi darabokra szelve), és ezt időnként tudja is ellenőrizni, elvégre szereti sokszor maga megetetni a lovakat.
Forrás: Nagy-Britanniában amúgy is fontos szerep hárul a teázásra, de a királyi család életében aztán pláne így van ez! Az alkalmazottaknak nagyon szigorú szabályok szerint kell felszolgálni ezt az italt: egy teáskanálnyi morzsolt levél kerül egy csészébe, és a tejet kell utoljára hozzáadni. Sőt, még azt is megszabják, pontosan hány fokos lesz a víz: 70°C-os hőmérsékleten szolgálják fel a zöld teát (amit 3 percig kell főzni), és 100°C-on az Earl Greyt vagy az English breafast teákat (a fekete teát 5 percig főzik). Az édesítőszer náluk nem a cukor, hanem a méz ebben az esetben!
Forrás: A királyi család dadái nem szeretik, ha a gyerekek sok időt töltenek az elektronikai kütyük előtt. Emiatt akár esik, akár meleg van, mindig arra buzdítják a legkisebbeket, hogy odakint játsszanak, és friss levegőt szívjanak. Gyakran úgy alakul, hogy Katalin gyermekei az esősebb időben is kint vannak, bicikliznek, labdáznak, vagy a házi állatokkal játszanak.
Forrás: Egy dokumentumfilmből kiderült, hogy Károly herceg imádott főtt tojást enni, miután hazatért a vadászatból. Viszont sokszor megesett, hogy teljesen kiszámíthatatlan időpontokban tért haza, ám a tojásnak tökéletesnek kellett lennie, így a dolgozóknak minden 3. percben neki kellett állni kifőzni néhányat, hátha pont akkor toppanna be!
Forrás: A királyi család tagjai nagyon-nagyon figyelnek arra, hogy a legkisebb esélyt se adják meg egy esetleges ételmérgezésnek. Ezért vannak olyan ételek, amelyekre a konyhai alkalmazottaknak nagyon oda kell figyelniük. Sosem lehet nyers hús a menü (például tatárbifsztek), nem szolgálhatnak fel csapvizet, ha bárhová elutaznak a királyi család tagjai, a kenyerek héját mindig le kell vágniuk, és a fűszeres ételek is tiltólistásak.